1 2
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024 14:14
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγρια νύχτα στα Εξάρχεια: Επίθεση στα ΜΑΤ, απάντηση με έφοδο στο Βοξ


Aγρια επεισόδια και σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια.

Στις 23:30 ξεκίνησαν τα επεισόδια από την οδό Τοσίτσα και Σπύρου Μερκούρη και η Αστυνομία ενίσχυσε τις δυνάμεις της μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και την Θεμιστοκλέους. Εκεί έγιναν κάποιες προσαγωγές, ακολούθησαν συγκρούσεις και προσαγωγές και σύμφωνα με μαρτυρίες αναρχικών έπεσε δακρυγόνο στον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ, με συνέπεια να τραυματιστεί ένα άτομο, το οποίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν την επέμβαση στο στέκι των Εξαρχείων μετά από επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στον χώρο του Βοξ με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό ατόμου, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Άλλος ένας τραυματισμός υπήρξε από χτύπημα με γκλοπ.
Η αστυνομία πραγματοποίησε επτά προσαγωγές. Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα και πλέον έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή.