Σοβαρό περιστατικό βίας σε βάρος ανήλικου σημειώθηκε στη Λάρισα, με την Αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τριών νεαρών ανδρών, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (4 Νοεμβρίου 2025), στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας. Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής συνεργού, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όπως προέκυψε από την καταγγελία, το απόγευμα της Δευτέρας (3 Νοεμβρίου 2025) ένας από τους δράστες επιτέθηκε και χτύπησε τον 16χρονο με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Την επίθεση παρακολουθούσαν και άλλα άτομα, εκ των οποίων ένας φέρεται να βιντεοσκοπούσε το περιστατικό με κινητό τηλέφωνο που του έδωσε ο ίδιος ο επιτιθέμενος.
Λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι. Οι δράστες εξανάγκασαν τον ανήλικο να επιβιβαστεί στο όχημα, τον μετέφεραν σε άλλη περιοχή της πόλης και εκεί του επιτέθηκαν εκ νέου, ζητώντας του να τους παραδώσει χρήματα.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στην οικία του ανηλίκου, με σκοπό να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν. Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία συγγενικού προσώπου του, εγκατέλειψαν άρον άρον το σημείο και τράπηκαν σε φυγή.
Παρελθόν εκφοβισμού και εκβίασης
Η υπόθεση φαίνεται να έχει και παρελθόν, καθώς –σύμφωνα με την καταγγελία– οι δύο από τους δράστες είχαν ενοχλήσει ξανά τον ανήλικο το καλοκαίρι του 2023, απαιτώντας του χρηματικά ποσά, τα οποία τελικά τους παρέδωσε (100 και 200 ευρώ).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή του ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη βιντεοσκόπηση της επίθεσης.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό του τέταρτου εμπλεκόμενου και τη διερεύνηση τυχόν άλλων περιστατικών.
Πηγή: onlarissa.gr













