Μία ακόμη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στον Αγιόκαμπο Λάρισας, μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα σχετικά με τη γέφυρα Καλατράβα και τον ρόλο της στη διαμόρφωση των πλημμυρικών φαινομένων. Μιλώντας στο in.gr, ο κ. Κουρέτας έκανε λόγο για πρόβλημα εστιασμένο στη συγκεκριμένη περιοχή, αποδίδοντας την πλημμύρα στο ρέμα Πουρί, το οποίο εκβάλλει στην παραλία της Αγιάς.
Όπως ανέφερε: «Η κοίτη αυτού του ρέματος στενεύει απότομα στο ύψος της γέφυρας Καλατράβα, η οποία χτίστηκε το 2010. Η κοίτη του ρέματος έχει άνοιγμα 100 μέτρα και στο ύψος της γέφυρας, 500 μέτρα πριν την παραλία, γίνεται 20 μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνονται αυτά τα προβλήματα που είδαμε και σήμερα σε κάθε έντονη βροχόπτωση. Πρόκειται για κακοτεχνία».
Η απάντηση Αγοραστού
Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», Κώστας Αγοραστός, ο οποίος λέει για τον νυν περιφερειάρχη ότι «καταγγέλλει σήμερα έργα που χθες ψήφιζε».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αγοραστού που τιτλοφορείται «Όταν η καταγγελία επιστρέφει στον καταγγέλλοντα έχει ως εξής: «Καταγγέλλει σήμερα έργα που χθες ψήφιζε. Ο Δημήτρης Κουρέτας ήταν νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης, την περίοδο 2006–2010, όταν σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η γέφυρα Καλατράβα, στον Αγιόκαμπο. Είχε γνώση, θεσμικό ρόλο και ψήφο. Δεν ήταν απών.
Ήταν στο τραπέζι των αποφάσεων. Αν υπήρχε πρόβλημα, το γνώριζε και το αποδέχθηκε. Αν δεν υπήρχε, η σημερινή καταγγελία είναι υποκρισία. Η πολιτική ευθύνη δεν διαγράφεται εκ των υστέρων».













