Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024 11:31
ΒόλοςΤοπικά

Άγνωστοι έκλεψαν 300 κιλά χαλκό από το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου


Διάρρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, καθώς άγνωστοι δράστες εισήλθαν στον χώρο των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αφαιρώντας χαλκό, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν από τις βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες.
Ήταν η δεύτερη διάρρηξη που σημειώθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, όπου σημειωτέον δεν υπάρχει φύλαξη από το 2018.
Αναστάτωση σημειώθηκε χθες στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου από διαρρήκτες που εισήλθαν νωρίς το πρωί αφαιρώντας χαλκό, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ηλεκτρολογική υποδομή. Συνεργείο του Δήμου δούλευε συνεχώς, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει σήμερα το σχολείο.
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος δήλωσε πως «οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον χώρο του λεβητοστασίου και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα χαλκού που υπολογίζεται στα 300 κιλά. Μάλιστα οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την καθαρίστρια που εισήλθε στο κτίριο, χωρίς ευτυχώς να έχουμε χειρότερα».
Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε πως «εξαιτίας της αφαίρεσης του χαλκού προκλήθηκαν βλάβες στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι συνθήκες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Επικοινωνήσαμε άμεσα με την αστυνομία και την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας η οποία έστειλε συνεργείο για να επιδιορθώσει τη ζημιά».
Οι μαθητές προσήλθαν στο σχολείο, αλλά ειδοποιήθηκαν ότι έπρεπε να επιστρέψουν σπίτι για να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.
Παράλληλα χθες δεν έγιναν μαθήματα ούτε στο δημόσιο ΙΕΚ ούτε στο 4ο ΕΠΑΛ Εσπερινό Νέας Ιωνίας, που συστεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα.
Ο διευθυντής σημείωσε πως είναι η δεύτερη φορά που φέτος το συγκρότημα έπεσε θύμα διάρρηξης. Από το 2018 που συνταξιοδοτήθηκε ο τελευταίος φύλακας, δεν υπάρχει φύλαξη στο συγκρότημα. Βέβαια έχει τοποθετηθεί συναγερμός σε διάφορα σημεία, όπως στα γραφεία, στις αίθουσες, όμως, στο λεβητοστάσιο και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχε συναγερμός».

Πηγή: ΘΕΣΣΑΛΙΑ