Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 20:57
ΒόλοςΤοπικά

Αγαπηδάκη: Το νερό στον Βόλο φυσικά ήταν πόσιμο – Ίσως και αύριο να είναι ξανά έτοιμο για ανθρώπινη χρήση [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης. Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη περί ακαταλληλότητας χρήσης του νερού στην πόλη του Βόλου και πριν τις πλημμύρες.

Η υπουργός μιλώντας αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη ανασκεύασε πλήρως τη δήλωσή της στη Βουλή των Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί της υδροδότησης της πόλης.

Η κ. Αγαπηδάκη είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου πως “το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο και πριν τις πλημμύρες”.

Σε επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Μαρέδη ξεκαθάρισε πως δεν εννοούσε πως το νερό δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ποιότητας, αλλά ότι οι Βολιώτες επέλεγαν να πιούνε εμφιαλωμένο νερό. Επίσης τόνισε ότι το νερό στον Βόλο ήταν πόσιμο πριν τις πλημμύρες, δίνοντας τέλος στην καταστροφολογία και τα σενάρια που αναπαρήγαγαν παρακμιακά μέσα ενημέρωσης της περιοχής, που προκάλεσαν ανησυχία και έσπειραν τον πανικό στους πολίτες.

Παράλληλα τόνισε ότι ίσως και αύριο το νερό να είναι ξανά πόσιμο στον Βόλο, παρότι επιφυλάχθηκε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αναλύσεων.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Αγαπηδάκη: