Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 08:22
ΒόλοςΤοπικά

Αφιέρωμα στις γεύσεις Πολίτικης και Μικρασιατικής κουζίνας με την Μαρία Εκμετσίογλου – Απόψε στις 8μ.μ στη Νέα Ιωνία






Η Μαρία Εκμετσίογλου παρουσιάζει απόψε στις 8 μ.μ.την Πολίτικη και τη Σμυρναίικη Κουζίνα με συνοδεία μουσικών των περιοχών και αφηγήσεις από μέλη των Προσφυγικών Συλλόγων. Θα παρουσιαστούν συνταγές εδεσμάτων Πόλης και Σμύρνης και παράλληλα σε ασφαλείς υγειονομικά συσκευασίες τύπου «μεζέ», οι θεατές θα δοκιμάσουν τις συνταγές.

Στο πλαίσιο παρουσίασης της Πολίτικης Κουζίνας, η Μαρία Εκμετσιόγλου θα μαγειρέψει επί σκηνής του Θερινού Θεάτρου της Νέας Ιωνίας το περίφημο «Χουνκιάρ Μπεγεντί» και θα δώσει στο κοινό πολύτιμες συμβουλές επιτυχίας. Τη διάσημη chef θα διακόπτει μουσικά ορχήστρα με επικεφαλής τον Θανάση Δραγάνη για να ακουστούν πολίτικες μελωδίες όπως αυτή του γνωστού «μενεξέδες και ζουμπούλια», αλλά και τους μουσικούς θα διακόπτει μέλος του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» κ. Ελένη Βαφειάδου, για να αφηγηθεί ιστορίες της «Λωξάντρας» της Μαρίδας Ιορδανίδου.

Στο πλαίσιο γνωριμίας συνταγών της Σμυρναίικης Κουζίνας, η κ. Εκμετσίογλου θα παρουσιάσει τα περίφημα Σμυρναίικα Σουτζουκάκια αλλά και ως συνοδευτικό το Ιτς Πιλάφ – το παραδοσιακό το Σμυρναίικο. Και στο σημείο αυτό θα υπάρχουν «διακοπές» μουσικές και αφηγηματικές, σμυρναίικες μελωδίες θα πλημμυρίσουν το θέατρο αλλά και η κ. Αργυρώ Μάμαλη Κοπάνου, μέλος του  Συλλόγου των «Ιώνων» θα μας ταξιδέψει στο «Ναρλήκιοϊ» της Σμύρνης  ανήμερα της Γιορτής του Σταυρού και θα μας παρουσιάσει την ιστορία σκεύους της Μικρασιάτικης κουζίνας, αφηγούμενη  την ιστορία του.