
ΑΕΚ- Χάποελ Μπερ Σεβά 1-0: Πρώτο «κιτρινόμαυρο» βήμα για πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Conference League
Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ στην OPAP Arena, με την Ένωση να σπαταλά ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και να παίρνει τη νίκη επί της Χάποελ Μπερ Σεβά με το «φτωχό» 1-0 χάρη σε τέρμα του Φιλίπε Ρέλβας, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ουγγαρία.
Τα επόμενα λεπτά ανήκαν στην Χάποελ, με την ΑΕΚ να κάθεται πιο πίσω στο γήπεδο σε αρκετές φάσεις, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα με την ταχύτητα που διαθέτει μπροστά και κύριους εκφραστές τον Κοϊτά και τον Ζίνι. Αντιθέτως, οι Ισραηλινοί με τη μπαλα στα πόδια είχαν βάλει στο… μάτι την αριστερή πτέρυγα και έκαναν κυρίως επιθέσεις από την πλευρά του Ρότα, δημιουργώντας υπεραρυθμίες.
Πήρε ξανά τα ηνία και… φόρα η ΑΕΚ
Τα λεπτά περνούσαν και η ΑΕΚ ξεκίνησε να πατάει πλέον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται πιο απειλητική γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Έτσι ήρθε και η μεγαλύτερη στιγμή της Ένωσης. Στο 37′ ο Δικέφαλος κέρδισε ένα φάουλ μακριά από την περιοχή, έγινε η σέντρα και ο Μουκουντί έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Όμως, ο τερματοφύλακας της Χάποελ έβγαλε αντίδραση και με μία μοναδική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ στην «καρδιά» της περιοχής, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός πήδηξε μαζί με τον Μουκουντί, πήρε δυνατά την κεφαλιά και έβαλε στα δίχτυα και τον Ελιάσι, ο οποίος δεν μπόρεσε να το σώσει κι αυτό, με το 1-0 να γράφεται στο 50ο λεπτό.
Χαμένες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη
Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με το… μαχαίρι στα δόντια, έβγαλε μεγάλες φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διευρύνει το προβάδισμά της. Μόλις τρία λεπτά μετά το γκολ (53′) ο Πιερό βρέθηκε ξανά μόνος απέναντι από την αντίπαλη εστία, ωστόσο το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό, καθώς «σημάδεψε» τον τερματοφύλακα και στην επαναφορά ο Ρότα δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Ο Νίκολιτς έκανε αλλαγές, φρέσκαρε την 11άδα και συνέχισε την πίεση για ένα δεύτερο τέρμα. Έτσι, είχε νέα ευκαιρία στο 65′ με τον Ζίνι, ωστόσο κι αυτός νικήθηκε από τον Ελιάσι και ο Δικέφαλος συνέχισε να… σπαταλά φάσεις και στην συνέχεια.
Μέσα σε 3′ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο το 1-0 έμεινε «κολλημένο» στον πίνακα του σκορ. Αρχικά (73′) ένα μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς έξω από την περιοχή κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Από το κόρνερ ήρθε η επόμενη φάση, με τον Ελιάσι να κάνει κακή έξοδο και τον Μουκουντί να μην περιμένει να φτάσει η μπάλα σε αυτόν, στέλνοντας έτσι τη μπάλα άουτ από κοντά, ενώ η εστία ήταν κενή. Τέλος, στο 76ο λεπτό, η ΑΕΚ έφυγε ξανά στην κόντρα, ο Ζίνι βρήκε τον Μαρσιάλ στην περιοχή, όμως το τελείωμά του ήταν κακό και δεν βρήκε καν τέρμα, με το 1-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μάνταλος, Πινέδα (58′ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Κοϊτά (62′ Γκατσίνοβιτς), Ζίνι (85′ Κουτέσα), Πιερό (58′ Μαρσιάλ)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ραν Κόζουχ): Ελιάσι, Νταβιτζάντα, Μπαλτάξα, Μπλόριαν, Μιζράχι (74′ Γκαρίτα), Κάνγκουα, Ελίας (74′ Τούργκεμαν), Πέρετζ, Αχμάντ (58′ Γκάνα), Μπιτόν, Ζλατάνοβιτς (77′ Λέβι)