Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 05:12
Βόλος

Αχιλλέας Μπέος: «Θλίβομαι να βλέπω ξένους διαιτητές να ορίζονται σε παιχνίδια της Superleague»


Ο Αχιλλέας Μπέος με νέα του ανάρτηση στο Facebook τόνισε πως θλίβεται με τον ορισμό ξένων διαιτητών σε παιχνίδι της Superleague και τόνισε πως είναι στο χέρι των Ελλήνων διαιτητών να αλλάξει αυτό.

Ο Δήμαρχος του Βόλου και πρόεδρος της ομάδας της Μαγνησίας, Αχιλλέας Μπέος έκανε νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζοντας πως στενοχωριέται και πληγώνεται ο εγωισμός του όταν βλέπει να ορίζονται οι ξένοι διαιτητές σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να έρθει μόνο από τους ίδιους αν συνειδητοποιήσουν πως «μεροληπτώντας και σφυρίζοντας υπέρ των μεγάλων ομάδων μόνο πρόσκαιρα, και σε κάθε περίπτωση αμφίβολα, οφέλη αποκομίζουν» κι αυτό γιατί όπως εξηγεί στην συνέχεια οι μεγάλοι τους χρησιμοποιούν κι έπειτα τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου:

«Θλίβομαι ειλικρινά και ομολογώ ότι πληγώνεται ο εγωισμός μου ως Έλληνας βλέποντας τον ορισμό ξένων διαιτητών για να διευθύνουν τους αγώνες της Super League, είτε της κανονικής περιόδου, είτε των playoff. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν βλέπω να ορίζεται σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ως VAR ένας διαιτητής από την Αλβανία, που προφανώς αξιολογείται ως πιο ικανός από κάποιον Ελληνα συνάδελφό του! (Και σε καμία περίπτωση, και είμαι κατηγορηματικός, η παρατήρησή μου αυτή έχει κάποιο ρατσιστικό κίνητρο, παρά μόνο την γενική παραδοχή ότι το ποδόσφαιρό μας είναι σε καλύτερο επίπεδο από το αντίστοιχο των γειτόνων μας)

Και επειδή είμαι βέβαιος ότι το αρνητικό αυτό συναίσθημα διακατέχει την συντριπτική πλειονότητα του φίλαθλου, και όχι μόνο, κόσμου διερωτώμαι όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους για την παγίωση αυτή της ανάγκης, που εν τέλει αποδεικνύεται μια κατάντια που οδηγεί στην υποβάθμιση και ταπείνωση του Έλληνα διαιτητή, δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν;

Εύχομαι και ελπίζω τα όσα τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζονται να αποτελέσουν την αρχή του τέλους γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας. Να επικρατήσουν η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα και τούτο θα συμβεί βεβαίως μόνο αν οι Έλληνες διαιτητές συνειδητοποιήσουν ότι μεροληπτώντας και σφυρίζοντας υπέρ των μεγάλων ομάδων μόνο πρόσκαιρα, και σε κάθε περίπτωση αμφίβολα, οφέλη αποκομίζουν. Η συνήθης πρακτική είναι οι ισχυροί του ποδοσφαίρου να τους χρησιμοποιούν και να τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, καταρρακώνοντας τόσο το κύρος και την αξιοπιστία της διαιτησίας συνολικά, όσο και την δική τους προσωπικότητα.

Οσο πιο γρήγορα, συνεπώς, το αντιληφθούν και αντιδράσουν, τόσο καλύτερα για τους ίδιους και για το ποδόσφαιρό μας».