1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 20:02
Βόλος

Αχιλλέας Μπέος: «Ήταν άδικο να διαλύσω τον Βόλο – Θα χορέψω προς όφελος του ποδοσφαίρου»


Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε πρόσφατα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Super League στις εκλογές που θα γίνουν σύντομα. Ο γνωστός παράγοντας και ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βόλου μίλησε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” στο Metropolis 95,5.

Στις τοποθετήσεις του για την υποψηφιότητα της προεδρίας στην Λίγκα, ανέφερε αρχικά τα εξής: “Θέλω αρχικά να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Θα πάω για μπάνιο αυτό το τριήμερο όπως θα κάνουν και όλοι οι Έλληνες.

Τώρα για την προεδρία της Λίγκας δεν ξέρω εάν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος, εκτός από εμένα. Την απόφαση αυτή την πήρα εκτιμώντας ορισμένες εξελίξεις. Η μία, έχει να κάνει με την αλλαγή σκυτάλης της ΕΠΟ. Ήμουν ο πρώτος που είχα προαναγγείλει την υποψηφιότητα και την στήριξη στον Γκαγκάτση. Εγώ τα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Πίστευα ότι είναι ένας γνώστης του ποδοσφαίρου με άλλες ιδέες που ταυτίζονται με εμένα. Και επειδή είναι και νέος, θα χρειαστεί κάποιον άνθρωπο δυναμικό δίπλα του. Ο Γκαγκάτσης θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Θέλω να στηρίξω αποφάσεις, με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Είναι μεγάλη ευκαιρία που τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το Πρωτάθλημα, όπως συνέβη και αυτή τη σεζόν. Και πρέπει να προσπαθήσουμε επιτέλους να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα.

Έκανα και μία πρόταση για την αλλαγή της δομής των πλέι οφ. Που θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα σε όλες τις βαθμίδες. Από την πρώτη έως την τέταρτη θέση οι ομάδες θα διεκδικούν το Πρωτάθλημα. Από τις θέσεις 5 έως 8, οι ομάδες θα διεκδικήσουν την πέμπτη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ίσως να υπάρξει και μπόνους για τις ομάδες. Για να υπάρξει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Και ακόμη θα προτείνουμε ένα δυνατό Πρωτάθλημα και για τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο”.

– Ποια είναι η άποψή σας για την απόφαση του νέου προέδρου της ΕΠΟ, για να συνεργαστεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

“Έχω μιλήσει για πολλά θέματα με τον Μάκη, σαν απλός παράγοντας. Θέλω τις γνώσεις μου και όσα ξέρω να τις μεταφέρω σε έναν άνθρωπο όπως είναι ο Μάκης. Χρειάζεται νέος προπονητής στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά και στα πρωταθλήματα, στις ελπίδες, στους νέους, στους παίδες. Πρέπει να γίνει μία βαθιά τομή σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα να ακούσετε την ομιλία μου, στην γενική συνέλευση, σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν τεράστιες καταγγελίες για όλα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Γιοβάνοβιτς είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τον αφήσουν να δουλέψει χωρίς παρεμβάσεις. Επίσης στην ΕΠΟ πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Πρέπει να σταματήσει αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τους νταλαβερτζήδες. Πρέπει να αγκαλιάσουμε και την δεύτερη εθνική κατηγορία.

Για να γίνει πιο υγιές το Πρωτάθλημα. Έχω μιλήσει με αρκετούς παράγοντες για το ίδιο θέμα. Τώρα, για την υποψηφιότητά μου θέλω να πω τα εξής. Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με όλα αυτά που προανέφερα. Θα ήταν άδικο αρχικά να διαλύσω μια ομάδα όπως ο ΝΠΣ Βόλος, αφού δεν υπήρξε κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, τότε υποχρεωτικά συνεχίζω. Και θα χορέψω προς όφελος του ποδοσφαίρου. Δεν βάζω τον εαυτό μου, σε καμία ζυγαριά. Εγώ την δική μου εμπειρία, δεν θέλω να την βάλω στην ζυγαριά.

Συν τοις άλλοις, πρέπει να πω, ότι πέρασα μία μεγάλη περιπέτεια. Στάθηκα στα πόδια μου, σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν θέλω να γυρίσω σε αυτές τις εποχές. Είχα οδηγηθεί στην φυλακή από μία άδικη απόφαση. Όμως αποδείχθηκε πως ήμουν καθαρός και αθωώθηκα. Όταν πας φυλακή είναι πολύ άσχημο. Ειδικά διότι κατηγορήθηκα ότι δωροδόκησα χωρίς να το έχω κάνει ποτέ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Επίσης οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο δικαστήριο για να με κατηγορήσουν όπως έλεγαν πολύ νωρίτερα. Υπήρξε μία σκευωρία σε βάρος μου.

Εγώ θέλω να τιμήσω το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μετά από 10 χρόνια ως δήμαρχος Βόλου, μπορώ να διεκδικήσω πολλά περισσότερα και να χτυπήσω την πόρτα του κάθε υπουργού, για οποιοδήποτε θέμα. Και ως πρόεδρος στην Λίγκα, εφόσον εκλεγώ. Θέτω τον εαυτό μου, στην κρίση των συναδέλφων. Για να γεμίσουν τα γήπεδα. Να μην υπάρχουν επεισόδια. Να συμμετέχουμε σε ένα ποδόσφαιρο, που θα είναι γιορτή. Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος. Δεν καίγομαι κιόλας. Δεν θα είμαι έμμισθος. Το ποια εξέλιξη θα υπάρξει, θα το γνωρίζουμε την άλλη εβδομάδα”.

– Για τον Κωνσταντέλια και την απόφαση να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, έχετε άποψη;

“Θέλω να πω ότι ο νεαρός, είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που είναι θέμα χρόνου, πότε θα είναι ηγέτης και της Εθνικής Ελλάδας. Από αυτόν πρέπει να ξεκινά η Εθνική. Νομίζω επίσης ότι σε ότι αφορά την Σάλτσμπουργκ, πολύ καλά έκαναν ο ΠΑΟΚ και ο παίκτης. Που δεν ενέδωσαν στα 17,5 εκατομμύρια. Είναι σημαντικό να ενισχύσει την ομάδα για το champions League. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους. Τότε, εφόσον συμβεί, η αξία του παίκτη θα εκτοξευθεί”.

– Όσο για την υπόθεση με τον γνωστό ποινικολόγο ποια είναι η άποψή σας;

“Τυχαίνει να είναι γνωστός μου. Λυπάμαι όμως για την ελληνική δικαιοσύνη και την απόφαση που έλαβε. Η αδικία προς το πρόσωπό μου είναι γνωστή. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Είχαμε ένα ανάλογο περιστατικό στον Βόλο, ίδιο, πριν από πέντε ημέρες. Και πήγε ο δράστης φυλακή. Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι η δικαιοσύνη. Και να αφήνουν ελεύθερο, έναν πιο δημοφιλή. Επίσης, θεωρώ άνανδρο, να σηκώνει ένας άνδρας χέρι σε μία γυναίκα. Χωρίς την ύπαρξη μιας γυναίκας, δεν υπάρχει ζωή. Πως μπορείς να απλώνεις χέρι, όποιος κι αν είσαι;

Και εγώ είχα νευριάσει με τις γυναίκες μου, πριν χωρίσω. Αλλά δεν υπήρξε καν στην φαντασία μου και στην σκέψη μου, να κάνω κάτι τέτοιο. Είναι ντροπή”.