Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 16:13
Βόλος

Αχιλλέας Μπέος: «Η Κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να… καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους αλητήριους, αρκεί να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος»


Στη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι υπουργοί Βρούτσης, Οικονόμου και Παπαστεργίου για την καταπολέμηση της βίας, πήρε μέρος ο Αχιλλέας Μπέος εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Βόλος.

Ο πρόεδρος και Δήμαρχος Βόλου στην τοποθέτησή του, ναι μεν χαιρέτησε την πρόθεση της Κυβέρνησης, αλλά εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους αλητήριους, αρκεί να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος.

«Εσείς έχετε το καρπούζι και το μαχαίρι. Σας δίνει η ευκαιρία να γράψετε ιστορία. Δυστυχώς όλοι εσείς οι πολιτικοί κοιτάτε το πολιτικό κόστος. Τώρα έγιναν εκλογές. Εχετε 4 χρόνια μπροστά σας ώστε να υπολογίσετε τίποτα».

Και συμπλήρωσε: «Πριν από μερικές ημέρες στο Πανθεσσαλικό η αστυνομία συνέλαβε 8 άτομα. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρώς και προβλέπει φυλάκιση για τους συλληφθέντες αλλά ο Εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους γιατί έτσι γουστάρει.

Και ρωτάω, εχει τη δυνατότητα η κάθε ΠΑΕ να συλλάβει πολίτη; Με ποιο δικαίωμα. Η αστυνομία το έχει.

Σε γενικές γραμμές η νία εντός γηπέδου έχει περιοριστεί.

Στους δρόμους γίνονται. Γιατί μεταφέρουμε αυτά τα ακραία φαινόμενα σε πρόβλημα του αθλητισμού;

Και να ξέρετε κάτι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αλήτες δεν είναι φίλαθλοι. Εισέρχονται και εισβάλουν στο γήπεδο εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο

Και μπαίνουν μέσα και δηλητηριάζουν το άθλημα.

Κανένας από τους μεγάλους δεν θέλει και δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με τους αλητήριους; Να έρθει σε κόντρα μαζί τους. Εσείς πρέπει να τους διώξετε».

Με τις απόψεις του Αχιλλέα Μπέου συντάχθηκαν και οι περισσότεροι εκπρόσωποι των ομάδων, θεωρώντας ότι τα όσα ανέφερε εστιάζουν στο πρόβλημα.