Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026 11:59
ΜαγνησίαΤοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία για την επέκταση του Thessaly Pass το 2026 – Η ενίσχυση το 2025 έφτασε τα 624.600 ευρώ στη Μαγνησία






Την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2026, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον Υφυπουργό, κ. Κώστα Κατσαφάδο, με αντικείμενο την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία “Daniel”. Ένα από τα μέτρα, το οποίο και συζητήθηκε εκτενώς, ήταν το Thessaly Pass, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα – voucher – για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόταση που υπέβαλλε προς την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, κατέθεσε, μέσω σχετικής επιστολής, την πρότασή του για τη συνέχιση του Thessaly Pass και για το 2026 για τη Μαγνησία, σε συνέχεια της θετικής συνεισφοράς του μέτρου στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, μετά και τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το νομό και τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτών. Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή, ο βουλευτής σημειώνει την επιτυχή αξιολόγηση του Thessaly Pass A από τους επαγγελματίες του χώρου στη Μαγνησία κατά τις συναντήσεις και τις επικοινωνίες που έχει ο βουλευτής όλη αυτή την περίοδο, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς “Ξένιος Ζευς”. Και, παράλληλα, υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα οδικής αποκατάστασης – υπό το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – στη Μαγνησία με την τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή να περιορίζεται σημαντικά εξαιτίας αυτού καθώς και των δυσκολιών στην οδική πρόσβαση προς τους προορισμούς. Λαμβάνοντας, συνεπώς, υπόψη όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, έθεσε προς αξιολόγηση, στο πλαίσιο των εργασιών της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου ενίσχυσης Thessaly Pass A και κατά την τρέχουσα χρονιά.

Επιπλέον, ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τονίζει στην επιστολή του, λαμβάνοντας υπόψη και την υλοποίηση του μέτρου τόσο κατά το 2025, όσο και κατά το 2024, το ζήτημα μιας ενδεχόμενης αύξησης του ποσού ενίσχυσης ανά voucher, ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω το κίνητρο και κατ’ επέκταση να αυξηθεί και η απορρόφηση των πόρων. Συμπληρώνει, μάλιστα, πως σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2025, το σύνολο της ενίσχυσης που αξιοποιήθηκε μέσω του Thessaly Pass A ανήλθε στα 624.600 ευρώ, το οποίο και αντιστοιχεί περίπου στο 55% του αρχικού προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο voucher. Συνεκτιμώντας, συνεπώς, όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, έθεσε προς αξιολόγηση, στο πλαίσιο των εργασιών της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού ανά voucher για το μέτρο ενίσχυσης Thessaly Pass A για να αυξηθεί η κινητροδότηση και η απορρόφηση, χωρίς να μεταβληθούν τα δημοσιονομικά δεδομένα του μέτρου.

Η ανταπόκριση από τον Υφυπουργό και Πρόεδρο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, κ. Κώστα Κατσαφάδο, ήταν ιδιαιτέρως θετική όσον αφορά την επέκταση του Thessaly Pass και κατά το 2026, ώστε να στηριχθεί η τουριστική δραστηριότητα στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία “Daniel”.

Ο βουλευτής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέχεια της συνεργασίας με τον Υφυπουργό, κ. Κώστα Κατσαφάδο, σημείωσε πως «όλη αυτή την περίοδο, έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο έθεσα προς αξιολόγηση την πρότασή μου για την επέκταση του μέτρου ενίσχυσης Thessaly Pass και κατά την τρέχουσα χρονιά, εστιάζοντας στη Μαγνησία, καθώς και το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε voucher, προκειμένου να αυξηθεί η κινητροδότηση αλλά και η απορρόφηση των πόρων. Είναι ένα σημαντικό μέτρο, η υλοποίηση του οποίου κατά τα έτη 2024 και 2025 έχει αξιολογηθεί θετικά από τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού στη Μαγνησία, με τους οποίους έχουμε συνεχείς επικοινωνίες και συναντήσεις όλη την προηγούμενη περίοδο. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου και των επιχειρήσεών του. Ευχαριστίες στον Υφυπουργό, Κώστα Κατσαφάδο, για την εποικοδομητική συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση».