Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026 11:14
ΒόλοςΤοπικά

Την ερχόμενη εβδομάδα οι κηδείες για τη μάνα και την κόρη που κάηκαν ζωντανές – Εν αναμονή εξετάσεων του DNA






Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η εξόδιος ακολουθία για τις δύο άτυχες γυναίκες, μάνα και κόρη, που κάηκαν ζωντανές στη φονική πυρκαγιά στη μονοκατοικία τους στην οδό Αστυπάλαιας 18, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Εν αναμονή της ταυτοποίησης του DNA οι σοροί τους παραμένουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, όπου εκκρεμεί η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η νεκροψία – νεκροτομή πραγματοποιήθηκε προχθές. Λόγω όμως του γεγονότος ότι η σορός της κόρης δεν ήταν αναγνωρίσιμη λόγω του φρικτού θανάτου που βρήκε στις φλόγες κρίθηκε σκόπιμο να ληφθεί δείγμα για εξέταση DNA ενώ η ίδια εξέταση έγινε και στη μητέρα της.

Η οικογένεια των δύο γυναικών είναι συντετριμμένη.

Η 88χρονη Βάια Κοζικοπούλου καταγόταν από το Πρανόβαλτο Κοζάνης. Ηταν μητέρα πέντε παιδιών. Είχε χάσει από χρόνια τον σύζυγό της και λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε πριν από περίπου δύο χρόνια μετακόμισε στον Βόλο.

Ζούσε μαζί με την 66χρονη κόρη της, Ασημίνα. Η 66χρονη είχε χάσει επίσης τον σύζυγό της και οι δύο γυναίκες έμεναν μαζί στη μονοκατοικία που νοίκιαζαν στην Αγία Παρασκευή.

Στη γειτονιά περιγράφονται ως δύο πολύ διακριτικές γυναίκες, χαμηλών τόνων που ήταν πολύ αγαπημένες. Οι συγγενείς τους σε Βόλο και Κοζάνη είναι σοκαρισμένοι αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τον μαρτυρικό θάνατο.

Οι δύο γυναίκες περικυκλώθηκαν από φλόγες στο καθιστικό του σπιτιού και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν. Ο γιος – εγγονός τους που ήταν μαζί τους για να εορτάσουν οικογενειακώς την εθνική επέτειο, έκανε θαρραλέες προσπάθειες για τις σώσει.

Δυστυχώς, όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά, η πυρκαγιά είχε πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις. Πρόλαβε να βγάλει τη γιαγιά του έξω στην αυλή και τη μητέρα του μέχρι λίγο πριν την κύρια είσοδο μέσα στις φλόγες και ο ίδιος. Όμως, για τις δύο γυναίκες ήταν ήδη αργά.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με σοβαρά εγκαύματα και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Ολόκληρη η γειτονιά έζησε μαρτυρικές στιγμές όταν οι περίοικοι εκρήξεις και στις συνέχεια είδαν καπνούς και την 88χρονη φλεγόμενη στην αυλή της μονοκατοικίας.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φονικής πυρκαγιάς που συγκλόνισε τον Βόλο και το πανελλήνιο. Στο πλαίσιο αυτό συλλέγεται κάθε χρήσιμο στοιχείο.