Στη Λάρισα και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων βρέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε». Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα παρέχει απόλυτη αμυντική ασφάλεια στη χώρα μας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αθανάσιο Δαβάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ενημερώθηκε από τον Ταξίαρχο Θεοφάνη Σκαφίδα για την αποστολή και το έργο του ΕΚΑΕ.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την 337η Μοίρα, μια από τις ιστορικότερες της Πολεμικής Αεροπορίας, και ενημερώθηκε για τον ρόλο της στην προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιπτάμενους για τις αποστολές τις οποίες αναλαμβάνουν καθώς και θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, με αιχμή το πρόγραμμα στέγασης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ως στόχο την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό περισσότερων από 17.000 κατοικιών τα επόμενα χρόνια.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Διοικητήριο της 337 Μοίρας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μουσείο της και ενημερώθηκε για την ιστορία της, από τα πρώτα αεροσκάφη της, τα ιστορικά Spitfire, έως σήμερα που διαθέτει αναβαθμισμένα F-16 Viper.
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απέδειξαν ότι διαθέτουν όχι μόνο άριστη εκπαίδευση αλλά και επιχειρησιακή ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε δυσκολία και σε κάθε εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Η Ελλάδα σήμερα παρέχει ασφάλεια, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στη Βουλγαρία, και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι σημαντικές επενδύσεις οι οποίες έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πιάσει τόπο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας.































