Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026 17:42
ΘεσσαλίαΤρίκαλα

Μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Βιολάντα» – Βίντεο






Στο νέο κατηγορητήριο, οι κατηγορίες μετατρέπονται από ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο  δόλο

Στην εκ νέου σύλληψη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Βιολάντα», μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, με εντολή του  ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της φονικής έκρηξης.

Σύμφωνα με το αναβαθμισμένο κατηγορητήριο, οι τρεις που ελέγχονται αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, από ανθρωποκτονία εξ αμελείας που αναφερόταν στο αρχικό κείμενο.

 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του ιδιοκτήτη:


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία συγκέντρωσε στοιχεία, βάσει των οποίων οι αναφορές για την έντονη οσμή στις εγκαταστάσεις υπήρχαν σε βάθος διαστήματος έ έως και πέντε μήνες, χωρίς ποτέ να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός έλεγχος από τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι δε υπογειοποιημένες σωληνώσεις, από τις οποίες προέκυψε και η διαρροή του αερίου, το οποίο προκάλεσε τη φονική έκρηξη και τον θάνατο πέντε γυναικών, δεν διέθεταν τις απαιτούμενες πιστοποήσεις.

Επιπλέον, η εισαγγελία φέρεται να διαθέτει αποδείξεις ότι οι δεξαμενές προπανίου, οι οποίοι βισκονταν στον εξωτερικό χώρο, είχαν κριθεί ως ακατάλληλες από το 2019, καθώς είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση μικρότερη από τις εγκαταστάσεις, απ’ ότι προβλέπεται στον νόμο.