Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026 14:26
ΜαγνησίαΤοπικά

Ασκηση καταπολέμησης ρύπανσης στη Σκιάθο: Ετοιμότητα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος






Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρελαιοειδή, το Λιμεναρχείο Σκιάθου διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 άσκηση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Η άσκηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 09:00 και 13:00, είχε ως στόχο τη δοκιμή συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος ρύπανσης.

Στην άσκηση συμμετείχαν πλωτά και χερσαία μέσα της Λιμενικής Αρχής, ιδιωτικά πλωτά μέσα, καθώς και οχήματα ιδιωτών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι διοργανωτές επισήμαναν την άμεση κινητοποίηση, την καλή κατάσταση των υλικών και μέσων, αλλά και την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, στοιχεία κρίσιμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της άσκησης αναδεικνύει την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό των φορέων, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο προστασίας για τις θαλάσσιες περιοχές της Σκιάθου και το περιβάλλον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου του νησιού.