Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 18:50
Τοπικά

Πολύμηνες φυλακίσεις σε Βολιώτες γιατί οδηγούσαν μεθυσμένοι






Ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για έξι μήνες επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος του 53χρονου Βολιώτη, που συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο του Βόλου να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ

Μετά από τροχαίο υλικών ζημιών οι αστυνομικοί είχαν υποβάλει σε αλκοτέστ τον 53χρονο και διαπίστωσαν ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει.

Εντούτοις, αποδείχτηκε ότι έχει απασχολήσει και άλλες φορές αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες και ο 28χρονος Βολιώτης που συνελήφθη τα ξημερώματα Σαββάτου από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου.

Μετά από τροχαίο υλικών ζημιών στις 3.20 τα ξημερώματα στην Πολυμέρη, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι ο 28χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,37 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν έχει οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν μεθυσμένος. Το Αυτόφωρο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για τριάντα μέρες.