Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία: Νεκροί οι δύο ορειβάτες από τα Σκόπια που αναζητούνταν στο Καϊμακτσαλάν






Νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν).

Οι άτυχοι ορειβάτες, που προέρχονταν από την ΠΓΔΜ, έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα βάθους περίπου δεκαπέντε μέτρων, εν μέσω χιονοθύελλας, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις έρευνες.

Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι δύο νεαροί ορειβάτες, που ήταν ζευγάρι, εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία το πρωί της Κυριακής, σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και διεκόπη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της έντονης χιονοθύελλας στην περιοχή, ενώ από το πολύ νωρίς σήμερα το πρωί 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας, τη Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες εντοπισμού των τουριστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετείχαν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.

Οι αγνοούμενοι, ένας νέος άντρας και μία νέα γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, συμμετείχαν σε ομάδα πεζοπόρων αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι σοροί τους μεταφέρονται στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Το tweet της Πυροσβεστικής 

Φωτογραφία του edessaikanews από την επιχείρηση εντοπισμού τους το βράδυ του Σαββάτου 


Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο. Ο πρώτος ήταν ένας 26χρονος νέος, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη που στις αρχές Δεκεμβρίου βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό 200 μέτρων στον Όλυμπο. Ο 26χρονος είχε πάει μαζί με τον 25χρονο φίλο του Σ.Δ. για ορειβασία κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο. 

Λίγες μέρες αργότερα, ένας ακόμη άντρας, 55 ετών, έχασε τη ζωή του πάλι στον Όλυμπο. 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr