Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:55
Κόσμος

Νταβούτογλου: Ας αφήσει ο Πούτιν τη σοβιετική προπαγάνδα – Δεν τον παίρνουμε σοβαρά






Υψώνει ξανά τους τόνους η Τουρκία κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος στην ετήσια συνέντευξη τύπου χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για την Άγκυρα λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα σημείο, δικό της πρόβλημα».

Η τουρκική κυβέρνηση «δεν παίρνει στα σοβαρά» τις δηλώσεις του Πούτιν οπότε δεν θα απαντήσει σε όσα «μη διπλωματικά και προσβλητικά» είπε ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Πιθανόν να πρόκειται για κατάλοιπο από τις παλιές του ημέρες στην KGB. Αλλά η ΚGB αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν. Η εποχή της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας έχει περάσει προ πολλού. Με κάθε δήλωση που κάνει ο κόσμος γελάει σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τα πάρουμε σοβαρά (σ.σ. όσα λέει)» δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά το ταξίδι της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν ταιριάζουν με τη φύση του μοντέρνου κόσμου ή με τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Οπότε αντί να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο απλά χαμογελάω. Το να λάβω σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του θα ήταν προσβολή» πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

«Έχω ξαναπεί ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψέματα της Πράβντα και παράγωγο της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας. Όταν βλέπω τον Πούτιν δεν βλέπω τη Ρωσία σαν μια χώρα που έχει ξεπεράσει τον Ψυχρό Πόλεμο και έχει μετατραπεί σε μια ώριμη δημοκρατία. Βλέπω μια παλαιοσοβιετική λογική που μιλά εκ μέρους του “politburo”» κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

Πηγή: protothema.gr