Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:24
LIFE

Χιου Χέφνερ: Οι τρεις γάμοι, οι χίλιες γυναίκες και το δάνειο για τη γυμνή Μέριλιν Μονρόε






Ο Χιού Χέφνερ, για την πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού, ήταν το… απόλυτο πρότυπο. «Κουνελάκια» του Playboy, ξέφρενα πάρτι και ζωή μέσα στη χλιδή είναι μερικά από τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν στην αντρική συνείδηση και τον έκαναν διάσημο σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Όμως, ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ρίσκαρε και πάλεψε για να τα καταφέρει.

Ο Χιου Χέφνερ, δεν ήταν απλά ένας γυναικοκατακτητής. Ήταν ο εκδότης που συνέβαλε στην έλευση της σεξουαλικής επανάστασης τη δεκαετία του ’60, γιατί όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, γνώριζε από νεαρή ηλικία ότι «το σεξ είναι η πρωταρχική κινητήριος δύναμη στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας».

Όλα ξεκίνησαν όταν ίδρυσε το περιοδικό Playboy το 1953, χρησιμοποιώντας μια γυμνή φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε. Για να μπορέσει να την αποκτήσει πήρε δάνειο 600 δολάρια, έβαλε ενέχυρο τα έπιπλά του και μαζί με την οικονομική βοήθεια συγγενών, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 8.000 δολάρια για να εκδώσει το πρώτο τεύχος του περιοδικού.

H πρώτη έκδοση με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλο, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1953 και πούλησε 50.000 αντίτυπα.

Πέρα από τις σέξι και αισθησιακές φωτογραφίες που δημοσίευε ο Χέφνερ χρησιμοποίησε τις σελίδες του περιοδικού για να γράφει μακροσκελή άρθρα πηγαίνοντας τότε κόντρα στη λογοκρισία και προωθώντας διάφορες ελευθεριάζουσες απόψεις.

Το Playboy άρχισε να γίνεται δυνατό brand name και ο Χέφνερ άνοιξε το πρώτο του Playboy Club στο Σικάγο το 1960. Αργότερα ακολούθησαν δεκάδες άλλα κλαμπ που έφτασαν μέχρι την Ιαπωνία και την Τζαμάικα και τα οποία φιλοξενούσαν διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Σάμι Ντέιβις τζούνιορ και το ντουέτο Σόνι και Σερ. Τα κλαμπ αυτά ξεκίνησαν να κλείνουν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 λόγω των υπερβολικών εξόδων που απαιτούσε η συντήρησή τους. Το περιοδικό έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς εκτενείς συνεντεύξεις με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο Μάλκολμ Χ και ο Τζον Λένον. Ο Χέφνερ, είχε τον τελευταίο λόγο για τα πάντα που αφορούσαν το περιοδικό, μέχρι και για τις γελοιογραφίες.

Τη δεκαετία του ’70 το περιοδικό είχε μηνιαία κυκλοφορία που έφθανε τα επτά εκατομμύρια τεύχη, ενώ την δεκαετία του ’80 η αυτοκρατορία του αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας του ανταγωνισμού από τα αντίπαλα περιοδικά Hustler και Penthouse, που δημοσίευαν περισσότερο τολμηρές φωτογραφίες.

Πέρα από το περιοδικό, ο Hugh Hefner έγινε γνωστός για τις ατέλειωτες κατακτήσεις του, τα θρυλικά πάρτι στην έπαυλη του Playboy και το ιδιαίτερο lifestyle του. Ο ίδιος, είχε αρκετές ερωτικές εμπειρίες και, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν είχε κάνει έρωτα με πάνω από 1.000 γυναίκες! Όμως τρεις ήταν εκείνες που τον… κατάφεραν και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Μάλιστα, ο Hugh είχε αποκαλύψει, όσον αφορά τους γάμους του, ότι δεν απάτησε ποτέ καμία από τις συζύγους του και ό,τι έκανε, το έκανε όταν ήταν μόνος του.

Ο πρώτος του γάμος ήταν με τον σχολικό του έρωτα, την Mildred Williams. Ο Hugh Hefner παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα – και πρώτη του σεξουαλική εμπειρία – το 1949 και ο γάμος τους κράτησε ως το 1959. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Christie και τον David. Το ζευγάρι, όμως, πήρε διαζύγιο επειδή η Mildred απάτησε τον Hugh, όσο εκείνος είχε καταταγεί στον Στρατό. Εκείνος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η γυναίκα του είχε περισσότερες εμπειρίες από αυτόν και, όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές, είχε πληγωθεί πάρα πολύ!

Μετά τον πρώτο του γάμο, ο Hugh Hefner έμεινε μόνος του για περίπου 30 χρόνια. Φυσικά δεν κοιμόταν ποτέ μοναχός του, αλλά κάθε βράδυ είχε δεκάδες «κουνελάκια» να του κάνουν παρέα! Το 1989, όμως, ξαναερωτεύτηκε, αυτή την φορά με την Playmate, Kimberley Conrad, με την οποία απέκτησε τους δύο γιους του. Το ζευγάρι έμεινε μαζί ως το 1999, όπου και χώρισαν, με την καλλονή ξανθιά να παίρνει τα παιδιά του και να μετακομίζουν στο διπλανό σπίτι. Δεκατρία χρόνια μετά, το 2012 οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο τους.

Φυσικά, ο Hugh Hefner δεν ξέφυγε από τον κανόνα και την τρίτη φορά παντρεύτηκε και πάλι Playmate! Ο τρίτος του γάμος ήταν με την ξανθιά σεξοβόμβα, Crystal Harris, με την οποία ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, την Πρωτοχρονιά του 2012 και παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι την μέρα που έφυγε από την ζωή. Η μόλις 26 ετών τότε, Crystal, είχε αποκαλύψει ότι παντρεύτηκε τον 86χρονο μεγιστάνα «για ασφάλεια».

Μπορεί να παντρεύτηκε μόνο τρεις φορές, αλλά ο Hugh Hefner είχε άπειρες κοπέλες στην ζωή του και πολλές φορές πάνω από μία σύντροφο. Ανάμεσα στις γυναίκες που πέρασαν από το κρεβάτι του ήταν οι Kendra Wilkinson, Holly Madison, Anna Sophia, BerglundGale Olson, Joni Mattis, Regina Lauren, Kimberley Stanfield, Stephanie Heinrich, Dalene Kurtis, Cathi O’Malley και πολλές πολλές άλλες.

Το 1985 ο Χέφνερ υπέστη εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μερική παράλυση και προβλήματα στην ομιλία αλλά στη συνέχεια ανέκτησε πλήρως τις δυνάμεις του. Ο ίδιος, ήθελε να ταφεί σε μια κρύπτη, δίπλα στον τάφο της Μονρόε. Έτσι το 1992 αγόρασε τον χώρο δίπλα από τον τάφο της θρυλικής ηθοποιού, στο Westwood Memorial Park, στο Los Angeles, έναντι 75.000 δολαρίων για να τελειώσουν όλα έτσι όπως άρχισαν.

 

 

Πηγή: protothema.gr