Τοπικά

600 ασθενείς στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου

Περισσότεροι από 600 ασθενείς έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής τις υπηρεσίες της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, με τα περιστατικά να αυξάνονται σε μηνιαία βάση λόγω της κρίσης που στρέφει πολλούς στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή κοπή της πίτας των Φίλων του Νοσοκομείου, όπου επισημάνθηκε παράλληλα η σημαντική προσφορά του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Λάμπη Τσιμά, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στον εξοπλισμό και την ξενοδοχειακή υποδομή της Μονάδας Χημειοθεραπείας, συνδράμοντας παράλληλα τους στόχους των Φίλων του Αχιλλοπούλειου.

Η πρόεδρος του εθελοντικού σωματείου, Γεωργία Σταγάκη, αναφέρθηκε στην εικοσαετή πορεία του συλλόγου και την πολύτιμη στήριξη στο έργο που επιτελείται, τόσο σε επίπεδο νοσοκομείου, όσο και τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.  Στους άμεσους στόχους του σωματείου είναι η δωρεά ιματισμού για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, και παράλληλα αμαξίδιου, το δεύτερο κατά σειρά που δωρίζεται στο νοσοκομείο, με τη βοήθεια της συλλογής πλαστικών καπακιών.

Η κ. Σταγάκη τόνισε ότι στόχος του σωματείου είναι η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη προσφορά του κ. Τσιμά, ο οποίος, όπως επεσήμανε η ίδια, «διαθέτει όλο το ποσό που θα χρειαστούμε για να στήσουμε και να τελειοποιήσουμε τον ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών, που αποτελεί όνειρο ζωής» .

Παίρνοντας το λόγο ο ογκολόγος ιατρός του νοσοκομείου, Γεώργιος Ρήγας, ανέφερε ότι περί τους 200 ασθενείς απευθύνονται στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ αν συνυπολογιστούν όσοι έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους ή τους παρακολουθεί ο θεράπων ιατρός, ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τα 600 άτομα.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός των ασθενών οι οποίοι εξυπηρετούνται από τη μονάδα Χημειοθεραπείας, «οφείλεται και στην οικονομική κρίση γιατί ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα να πηγαίνει σε κοντινές πόλεις ή σε πιο μακρινές, είτε στο εξωτερικό, όπως κατά το παρελθόν, και αναγκαστικά στρέφεται και εμπιστεύεται τις μονάδες χημειοθεραπεραπείας του τόπου του». Σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι η τεχνολογική πρόοδος και κυρίως η δύναμη της πρόληψης, λειτουργούν αποφασιστικά στην κατεύθυνση του εντοπισμού του προβλήματος εν τη γενέσει του.

Ο κ. Ρήγας δεν παρέλειψε, κλείνοντας, να υπογραμμίσει την γενναιόδωρη προσφορά του κ. Τσιμά, τον οποίο χαρακτήρισε «φωτεινό παράδειγμα» για όλους. Την πίτα ευλόγησε ο π. Απόστολος Θάνος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, στελέχη του νοσοκομείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και πολλοί φίλοι του Εθελοντικού Σωματείου, που συμπληρώνει δύο δεκαετίες προσφοράς και δράσης