Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024 04:46
ΒόλοςΤοπικά

Εργαζόμενοι στον ήλιο-Λαϊκή αγορά Λαϊκή αγορά στις 12μιση το μεσημέρι.Ο ήλιος ήδη καίει αλύπητα και παρόλο που υπάρχουν οι τέντες (40 κιλά βάρος η βάση και 30 ο σκελετός για να την στήσεις) όταν κάθεσαι από τις πέντε τα ξημερώματα από κάτω μέχρι τις τέσσερις που θα μαζευτεί ο πάγκος, είσαι στα όρια της αντοχής σου έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι πωλητές στις λαϊκές αγορές είναι και παραγωγοί, που σημαίνει το προϊόν έχει μαζευτεί αξημέρωτα.Βάλε και την κούραση στήσιμο-ξεστήσιμο του πάγκου, φόρτωμα-ξεφόρτωμα τα τελάρα ή τα καφάσια. "Δεν είναι μόνο η ζέστη, μου λέει ο κος Γιάννης (πάγκος με σταφύλια) εμείς κορίτσι μου και με κρύο και με βροχή στον δρόμο είμαστε.Από τις τέσσερις που έχω ξεκινήσει από την Κόρινθο μέχρι να πάω σπίτι μου στις έξη το απόγευμα,η ζέστη μου φαίνεται παιχνίδι." Το καρότσι με τον πάγο για νερά και καφέδες,έχει ήδη κάνει πέντε φορές πάνω-κάτω όλη την διαδρομή της λαϊκής, όσο εγώ να πάω από την μια άκρη στην άλλη... Η καντίνα με τα σουβλάκια,τα λουκάνικα, τους καφέδες και τα αναψυκτικά έχει ανοίξει επίσης από τις τέσσερις τα ξημερώματα και η ψησταριά ψήνει από την ίδια ώρα. "Ιδρώνω-ξεϊδρώνω μου λέει ο κος Γιάννης που ψήνει, τι να κάνω.Πως θα βγει το μεροκάματο κοπέλα μου; Η γυναίκα μου έχει καρκίνο και αναγκάζομαι να την δουλέυω πλέον μόνος μου.Ποιός νοιάζεται ρε κορίτσι μου, μας θυμήθηκαν στις εκλογές και ερχόντουσαν όλοι και κόβανε βόλτες, σήμερα που είναι;" "Γιατί δεν έβαλαν αργία αυτές τις ημέρες που έχει καύσωνα, να πάρει ο κοσμάκης το μεροκάματο τουλάχιστον (μια κυρία δίπλα στον πάγκο με τις πατάτες) τώρα ξέρεις πόσοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν με την δήθεν σύσταση, γιατί σου λέει ο άλλος εγω έχω ανάγκη" ξέρει τι λέει... Μέχρι τις τρείς το μεσημέρι που ο πάγκος περίπου θα έχει αδειάσει και αρχίζουν να ξεπουλάνε για να μαζέψουν, ο ήλιος είναι ανελέητος ακόμα... Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)





Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βόλου ενημερώνει ότι οι Λαϊκές Αγορές Δημ. Ενότητας Βόλου για το δίμηνο από 1 ΜΑΡΤΙΟΥ έως 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 θα λειτουργήσουν ως εξής :

1. α) Λαϊκή  Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΤΗΣ στην οδό ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ μεταξύ των οδών ΑΛ.ΜΕΡΟΥ και ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΑΡΟΔΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην οδό ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ από ΙΩΛΚΟΥ έως ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ.

     β) Λαϊκή Αγορά Οπωρολαχανικών ΤΡΙΤΗΣ στη συνοικία Ν.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ στην οδό ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ από ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έως ΟΡΜΙΝΙΟΥ(ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ).

2. α)  Λαϊκή Αγορά Οπωρολαχανικών ΤΕΤΑΡΤΗΣ στην οδό Λ. ΒΥΡΩΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ έως ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ.

β) Λαϊκή Αγορά  ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ  ΤΕΤΑΡΤΗΣ στην οδό ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ από ΖΑΧΟΥ έως ΒΑΣΣΑΝΗ.

3. α) Λαϊκή Αγορά ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  στην οδό ΜΑΓΝΗΤΩΝ από  ΟΓΛ – ΓΑΜΒΕΤΑ έως  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.

β) Λαϊκή Αγορά  ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  στην οδό  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ από ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ έως ΓΑΛΛΙΑΣ.

4α) Λαϊκή Αγορά Οπωρολαχανικών ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό  ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ από  Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ.

β) Λαϊκή Αγορά Οπωρολαχανικών ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  από  ΣΙΝΙΩΡΗ έως ΑΛΑΜΑΝΑΣ.

γ) Λαϊκή Αγορά ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ στην οδό ΜΙΑΟΥΛΗ από Κολοκοτρώνη έως Ιερολοχιτών στη συνοικία ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ. 
–  Οι λαϊκές αγορές της Ν. Ιωνίας για τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη , της Δημ. Ενότητας Αγριάς για την ημέρα Δευτέρα και της Ν. Αγχιάλου για την ημέρα Τρίτη, παραμένουν ως έχουν.