Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024 08:18
ΒόλοςΤοπικά






Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τον Βόλο ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος
τοπικά και ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την αυτό-οργάνωση του ΚΙΝΑΛ.
Ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε την κριτική του στα ελληνοτουρκικά και την ακρίβεια, παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις. Δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους πολίτες του δημοκρατικού χώρου σε συστράτευση.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έτυχε θερμής υποδοχής από παλιά και νέα μέλη του κόμματος που τον υποδέχθηκαν στη γεμάτη αίθουσα του ERGON, με χειροκροτήματα και συνθήματα ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την εξωτερική της πολιτική και να «διαβάσει» σωστά τον «αμετανόητο αναθεωρητισμό» που παραμένει κύριο στοιχείο της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Το μπαράζ παράνομων υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά – ακόμη
και μετά την επίδοση διαβήματος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα –
αποκαλύπτει ότι η τουρκική ατζέντα παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τη στάση της. Δημιουργούνται εκ νέου ερωτηματικά, επί ποιας βάσης ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο, αποδέχθηκε την επανέναρξη των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», συνέχισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την ακρίβεια ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του
για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στηλίτευσε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης. «Παρατηρούμε μια συμφωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη στην επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη χον- δρική τιμή. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ήδη στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν για να μειωθεί το κόστος που επωμίζονται οι πολίτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επανέφερε την πρότασή του για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της
απανθρακοποίησης με ήπιο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις λίγο αργότερα στην ομιλία του στο ακροατήριο μελών και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «απέναντι στην κουλτούρα του διχασμού, της απαξίωσης, της στρέβλωσης, του ελιτισμού και του λαϊκισμού, βάζουμε την κουλτούρα του διαλόγου και της συνεννόησης αλλά με αξιακό τρόπο. Δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια διανομής της εξουσίας. Δεν ζητάμε συνεργασίες για να μοιράσουμε καρέκλες και για να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί κάποιοι, που τους έδωσε ευκαιρία ο λαός και απέτυχαν παταγωδώς.

Από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, να το πούμε ξεκάθαρα
να μην περιμένουν τίποτα. Ο ελληνικός λαός θα δει μια άλλη μέρα. Μια μέρα σταθερότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Την αλλαγή θέλει ο λαός και όχι το διαίρει και βασίλευε».

To σημερινό πρόγραμμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραμείνει και σήμερα στον Βόλο. Στις 10 το πρωί προγραμματίζει συνάντηση με
τοπικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς επίσης και εκπροσώπους συνδικαλιστικών
οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Κυψέλη», ενώ στη συνέχεια θα κάνει βόλτα στην εμπορική αγορά του Βόλου και θα συνομιλήσει με εμπόρους και πολίτες.