Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:37
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος για την τετραπλή δολοφονία

ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 60ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ (ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ EUROKINISSI)





Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 60χρονος καθ’ομολογία δράστης του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα, την περασμένη Τετάρτη, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας για να απολογηθεί.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος ζήτησε και έλαβε χθες προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, λίγη ώρα αφότου προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας υπό σφοδρές αποδοκιμασίες.

 

Κρυβόταν σε ψαροκάικο

Σ’ ένα παλιό ψαροκάικο, στο Καρνάγιο της Πάτρας, φαίνεται πως είχε βρει προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα, το διάστημα που αναζητούνταν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μακελάρης της Ανδραβίδας, την πρώτη νύχτα της δολοφονίας, φιλοξενήθηκε σε διαμέρισμα στην Πάτρα, στην ίδια πολυκατοικία που έκρυψε και το όπλο των 9mm που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει το ανδρόγυνο.

Τι είπε ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του «δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον», πως «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του» και πως «λυπάται πολύ» όπως αναφέρει το patrisnews.

Στο ερώτημα, εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση σχετικά με τις δολοφονίες των δύο παιδιών, ενός και δύο ετών, ο κ. Ανδριόπουλος δήλωσε πως όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται», ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό«.

Η ομολογία του 60χρονου – Τι είπε για τα παιδιά

Ο 60χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι διαπληκτίστηκε με τον άνδρα της οικογένειας, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στον φόνο των δύο παιδιών.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε το ζευγάρι με πιστόλι 9 χιλιοστών προτού πνίξει τα δύο παιδιά, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι ως «σιγαστήρα» για να μην ακουστούν οι πυροβολισμοί.

Όπως προέκυψε, αμέσως μετά προσπάθησε να καθαρίσει τον χώρο και να βάλει τις σορούς πάνω σε τρέιλερ, με σκοπό να τις εξαφανίσει και να αποκρύψει το έγκλημα.

«Όλες οι κινήσεις και οι ενέργειές του δείχνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε σχεδιάσει τις αξιόποινες πράξεις του και επιθυμούσε να ολοκληρώσει το εγκληματικό του αποτέλεσμα. Εμείς θα δηλώσουμε υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του κατηγορουμένου και θα πράξουμε κάθετι που απαιτείται για την παραδειγματική του τιμωρία. Οι συγγενείς των θυμάτων ένα πράγμα ζητούν: παραδειγματική τιμωρία στον δράστη», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιάννα Παναγοπούλου.

Υπό το βάρος των στοιχείων τα οποία του παρουσίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, παραδέχτηκε ότι σκότωσε το ζευγάρι δίνοντας τη δική του εκδοχή, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που διεξήγαγαν την ανάκριση πως «δεν του πλήρωναν τα ενοίκια».

Σχετικά με τη δολοφονία των δύο παιδιών, ο 60χρονος προσπάθησε να αποφύγει τις σχετικές ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο 60χρονος δεν έχει ομολογήσει τις δολοφονίες των παιδιών. Κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

Πάντως, όπως επεσήμανε ο υποστράτηγος σχετικά με τους φόνους των δύο παιδιών, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί.

Ο 60χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.