Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 09:45
ΒόλοςΤοπικά

Πορεία διαμαρτυρίας μουσικών στο κέντρο του Βόλου






Την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής στη διασκέδαση, με αποτέλεσμα να περιμένουν μόνο τα 534 ευρώ της αναστολής, εξέφρασαν μουσικοί στον Βόλο, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Ερμού.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο όπου ο πρόεδρος του Σωματείου Μουσικών Θεσσαλίας “Ο Απόλλων” Στέφανος Κωστόπουλος, ανέφερε πως η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα σε μια περίοδο που περίμεναν τις γιορτές για να στηριχθούν.

“Η πολιτεία απαγορεύει τη μουσική με τη μόνη υπόσχεση τα 534 ευρώ της αναστολής για τον Ιανουάριο χωρίς να ξέρουμε πότε και αν θα τα πάρουμε ενώ πολλές αιτήσεις έχουν απορριφθεί γιατί κάποιοι ΚΑΔ των καταστημάτων δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτούς των αναστολών”.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την απορία του για πώς θα καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, ενώ ζήτησε ως Σωματείο να ενταχθούν όλοι οι ΚΑΔ στο πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να πάρουν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και οι μουσικοί, που εγγράφηκαν εκπρόθεσμα στο μητρώο καλλιτεχνών.

Επίσης, οι καλλιτέχνες ζητούν τα δώρα των Χριστουγέννων 2020 και 2021 και να υπολογιστούν τα ένσημά τους, ώστε να λάβουν επιδότηση ανεργίας, καθώς και να διεξάγονται rapid test στους συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης.

Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και παίζοντας γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια πραγματοποίησαν πορεία στον πεζόδρομο της Ερμού φτάνοντας μέχρι την πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ επέστρεψαν και πάλι πίσω στον Άγιο Νικόλαο.