Κόσμος

24χρονος πήγε τους γονείς του στα δικαστήρια για να συνεχίσουν το χαρτζιλίκι
Για πολλούς, η πραγματική ενηλικίωση αρχίζει όταν το παιδί φύγει από το πατρικό του και ξεκινά να καλύπτει όλα τα έξοδα μόνο του. Αυτό, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια;

Ένας 24χρονος από την Ισπανία, έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε με τους γονείς του, αποφάσισε να πάει τους γονείς του στη Δικαιοσύνη, καθώς θέλησε να επιστρέψει στο σχολείο αλλά δεν μπορούσε να εργάζεται παράλληλα και έτσι αξίωνε οι γεννήτορές του να του εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Όπως αναφέρει η El Pais, ένα δικαστήριο στη Βαρκελώνη απέρριψε αυτές τις αξιώσεις του, σημειώνοντας ότι ο νεαρός άνδρας «πρέπει να δεχθεί τις ευθύνες που φέρνουν οι αποφάσεις του». Κατά την απόφαση του δικαστηρίου, εφόσον έχει συμπληρώσει τα 18 έτη και επέλεξε να μετακομίσει, έπαψε να βρίσκεται υπό την άνευ όρων προστασία των γονέων του και η πρόσφατη απόφασή του να αρχίσει μαθήματα σημαίνει πως θα πρέπει ο ίδιος να εξισορροπήσει τις ανάγκες για τις σπουδές και την εργασία που απαιτείται για τη δική του συντήρηση.

Το δημοσίευμα της El Pais συμπληρώνει ότι ο νεαρός δαπάνησε όλα τα χρήματα που έλαβε από μια υποτροφία στα 18 του σε τατουάζ και όταν ο πατέρας του τού ζήτησε να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για τις σπουδές του, ο τότε 18χρονος αποφάσισε να πάει να μείνει με τους παππούδες του.

Κατά την ακρόαση, ο νεαρός είπε ότι οι γονείς του θα έπρεπε να καλύπτουν τα έξοδα διατροφής του επειδή σπούδαζε. Αλλά τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο συμφώνησαν ότι οι συγγενείς, ανεξάρτητα από το πόσο στενοί είναι, δεν αναμένεται να «διατηρήσουν τις ψευδαισθήσεις ή τις προσδοκίες» ενός ενήλικα.

 

 

 

Πηγή: Ethnos.gr

 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com