Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:02
ΘεσσαλίαΛάρισα

168 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας


Μία διαρκή μάχη με το χρόνο δίνουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικήσεις στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, προκειμένου να ανταποκριθούν στο βαρύ φορτίο τόσο των εφημεριών, αλλά και στον αυξανόμενο αριθμό νοσηλευομένων με covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr το πρωί του Σαββάτου ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, τόσο στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο και στις κορωνο-κλινικές, ανέρχεται σε 168. Οριακά ανταποκρίνονται οι ΜΕΘ, καθώς αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο δεν υπάρχει διαθέσιμη, ενώ υπάρχει μόλις μία στο Πανεπιστημιακό.

Σε ότι αφορά τα επιμέρους στοιχεία, 64 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στο Γενικό, με την κλινική για τον covid-19 να έχει μόλις δύο κρεβάτια ελεύθερα, αλλά τη διοίκηση να έχει ήδη διασφαλίσει «εφεδρείες» σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η αύξηση των κλινών. Επάρκεια υπάρχει και σε αναπνευστήρες.

Αντίστοιχα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 104 θετικοί στον κορωνοϊό και 6 ως ύποπτα κρούσματα. Πρόβλημα παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, από το οποίο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό συνολικά έξι θετικοί για νοσηλεία.

Τέλος, χθες Παρασκευή 10 άτομα έλαβαν εξιτήριο, ενώ άλλοι τρεις αναμένεται να λάβουν το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: newsroom onlarissa.gr