Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 11:12
ΜαγνησίαΤοπικά

1.139 τεστ για COVID–19 από τον Μάρτιο στο Νοσοκομείο Βόλου






Εσπασε το φράγμα των 1.000 τεστ για κορονοϊό το Νοσοκομείο Βόλου. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι χθες 27 Ιουλίου διενεργήθηκαν 1.139 έλεγχοι, από τους οποίους οι 581 σε άνδρες (51,01%) και 558 σε γυναίκες (48,99%). Τα 740 δείγματα αφορούσαν σε κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, ενώ τα υπόλοιπα σε διάφορες περιοχές του νομού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από το σύνολο των 1.139 τεστ για κορονοϊό, τα 47 αφορούσαν σε άτομα που απεβίωσαν και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ υποχρεωτικά έπρεπε στις σορούς να γίνει έλεγχος για COVID-19.

Aπό το σύνολο των δειγμάτων που έχουν ληφθεί στο Αχιλλοπούλειο, θετικά βρέθηκαν τρία άτομα και οι τρεις άνδρες. Ενας 22χρονος, ένας 77χρονος και ο 20χρονος φοιτητής πριν από λίγες ημέρες.

Η εξάπλωση ωστόσο του κορονοϊού και οι φόβοι για έξαρση του ιού τις επόμενες εβδομάδες, με αφορμή και τα νέα κρούσματα στον Βόλο, οδηγούν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στο πλαίσιο της πρόληψης, να παραμένει σε διαρκή επιφυλακή.

Τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας παραμένουν σε ισχύ, ενώ επίσης όλοι όσοι εισέρχονται για οποιονδήποτε λόγο στα Επείγοντα του νοσοκομείου υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, ενώ απαραιτήτως πρέπει να φορούν μάσκα.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να έγινε όμως όλες οι προφυλάξεις παραμένουν στο ακέραιο για το Νοσοκομείο. Ακόμη και εκείνοι που έχουν χαλαρώσει, μόλις φτάνουν στην είσοδο του κτιρίου ενημερώνονται από τους φύλακες και τους νοσηλευτές ότι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και ότι είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν υπευθυνότητα. Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ. Χρειάζεται να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχουμε το περιθώριο να εφησυχάσουμε ούτε λεπτό», επισήμανε  ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλίας Καραμέτος.

Ενα ακόμη θέμα που προβλημάτισε ιδιαίτερα διοίκηση και γιατρούς μετά την άρση των περιορισμών ήταν το επισκεπτήριο. Ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε και τηρείται απαρέγκλιτα είναι οι περιορισμοί που ίσχυαν και στην περίοδο της καραντίνας. Στις κλινικές οι συνοδοί παραμένουν για ελάχιστη ώρα και φυσικά είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και γάντια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είτε μέσα στο δωμάτιο ασθενών, είτε στους χώρους αναμονής.