Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Ακταιωροί, αεροπλάνο και ελικόπτερο παρεμπόδισαν τη διάσωση μεταναστών στη Ρόδο






Οπως αποκαλύπτει η dimokratiki.gr, την Καθαρά Δευτέρα τα ξημερώματα, ένα ταχύπλοο σκάφος μετέφερε παράνομα μετανάστες από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση το Φαληράκι της Ρόδου.

Αμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό το οποίο με σκάφη του έτρεξε να συνδράμει τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Στις 06:10 το πρωί εντοπίστηκε το ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος, λευκού χρώματος, σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης διάσωσης.
Αμέσως, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής τους και η μετεπιβίβασή τους.

Ωστόσο το έργο του Λιμενικού δυσκόλευαν όχι μόνο οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και το γεγονός οι δυο τουρκικοί ακταιωροί έπλεαν κοντά στο σημείο δημιουργώντας απόνερα και καθιστώντας αδύνατη τη διάσωση μεταναστών.

Την ίδια ώρα, ελικοφόρο αεροπλάνο και ελικόπτερο των τούρκικων αρχών πραγματοποιούσαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το σκάφος του Λιμενικού παρενοχλώντας την διάσωση των μεταναστών.
Το Λιμενικό στις 8 το πρωί κατάφερε να διασώσει τους 15 παράτυπους μετανάστες, μεταφέροντας τους στο λιμένα Μανδρακείου. Εν συνεχεία οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου και συνελήφθησαν.
Ο εισαγγελέας άσκησε χθες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση, διακίνηση μεταναστών και παράνομη είσοδο στη χώρα σε βάρος του 33χρονου διακινητή.

 

 

 

Πηγή: dimokratiki.gr