Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:08
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς τέλος η τραγωδία στη Δυτική Αττική – Στους έξι ο αριθμός των αγνοουμένων






Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στη Μάνδρα Αττικής, καθώς λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσουν και πάλι δρόμοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται για άλλη μια φορά στην οδό Κοροπούλη, το δρόμο που χθες μετατράπηκε σε χείμαρρο, με αποτέλεσμα τα νερά να εισβάλουν σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ στους έξι, από πέντε, αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός των αγνοουμένων, από τη χθεσινή θεομηνία στη δυτική Αττική, οι οποίοι αναζητούνται από τα συνεργεία διάσωσης της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Επίσης αγνοούνται τέσσερις οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, οι οποίοι τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Το σύνολο των μηχανικών, περίπου 300 άτομα, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και των άλλων φορέων του έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υποδομών για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας.

Πολλοί από τους μηχανικούς βρίσκονται ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας και οι υπόλοιποι είναι σε 24ωρη επιφυλακή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σημειώνοντας ότι «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα μόλις όμως ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις ανεύρεσης τυχόν εγκλωβισμένων».

Επίσης, όπως είπε ο κ Δέδες, έχουν τεθεί στη διάθεση των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας από τις εργοληπτικές εταιρείες όλα τα μηχανήματα που έχουν διαθέσιμα και ήδη εργάζονται στις πληγείσες περιοχές. Τα μηχανήματά τους έχουν κινητοποιήσει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων: Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και Αττική Οδός.

Επστρατεύουν κρουαζιερόπλοιο για στέγαση κατοίκων 

Το κρουαζιερόπλοιο “Aegean Queen” διέθεσε η εταιρία Optimum Shipmanagment Services, για ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση κατοίκων που έμειναν άστεγοι στις περιοχές των δήμων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επικοινωνία με στελέχη της εν λόγω εταιρείας που προσφέρθηκε να διαθέσει το πλοίο, το οποίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι δήμαρχοι των τριών περιοχών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των δήμων.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού και στη λεωφόρο Σαλαμίνας

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Για τον ίδιο λόγο διακόπηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε απεγκλωβισμό 88 ατόμων έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική

Ξεπερνούν τις 660 οι κλήσεις που έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τα διασωστικά συνεργεία της έχουν ανασυρθεί έως αυτή την ώρα 12 νεκρά άτομα.

Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών από όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ