Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:49
Τοπικά

Χωρίς προηγούμενο η συμμετοχή των Βολιωτών στην αποψινή εκδήλωση – μαγεία – Αυτό τον Βόλο θέλουμε, αυτός είναι ο Βόλος που αγαπάμε (φωτο και βίντεο)






Δεκάδες χιλιάδες Βολιωτών και επισκεπτών, οι διοργανωτές τους υπολογίζουν 35 με 40.000, υποδέχθηκαν απόψε το βράδυ με ένα φαντασμαγορικό σόου που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου και του Σταν, την έναρξη των εκδηλώσεων για τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και την εντυπωσιακή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φωταγώγηση της πόλης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο εμπνευστής και η ψυχή των εκδηλώσεων, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στη Δημοτική Αρχή, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εθελοντές, για την κατάθεση ψυχής που έκαναν, όπως τόνισε, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και του Δήμου, τη Συμφωνική, την χορωδία του Ωδείου και τις σχολές χορού, για το εξαιρετικό τους επίπεδο.

Ο Αχ. Μπέος προσκάλεσε τους Βολιώτες να ακολουθήσουν την πορεία ως το εργοστάσιο σοκολάτας, το ψηλότερο δένδρο της Ελλάδας, όπως το χαρακτήρισε και το χωριό του Άγιου Βασίλη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, για να δουν πόσο όμορφη έχει γίνει η πόλη. Όπως είπε όλα έγιναν με μεράκι, αγάπη, ζεστασιά σε σεβασμό απέναντι στους δημότες και στους επισκέπτες.
«Αισθάνομαι υπερήφανος που είναι όχι μόνο η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, αλλά επειδή επισκέπτες έρχονται από παντού για να τη δουν», τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος, σε μια περίοδο κρίσης, που τόσα χρόνια έβλεπε μια πόλη σκοτεινή.
Καταλήγοντας ο σε αργία δήμαρχος είπε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι δίπλα στον κόσμο, προσφέροντας αγάπη και χαρά σε μέρες γιορτινές, για να αισθανθούν τις γιορτές που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι λόγω του αέρα, δεν δόθηκε η ευκαιρία να ανέβει ψηλά το μεγάλο αερόστατο σε σχήμα καρδιάς του I Love Volos.
Επειδή μάλιστα πολύς κόσμος δεν το έχει δει, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να τριήμερο να μείνει στην παραλία, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

 

Χαρακτηριστικές, πάντως, οι ατάκες του κ Μπέου για την στενή του φίλη και συνεργάτιδα, Έλενα Παπαρίζου, για την οποία όταν εκείνη έφθανε με πλωτό μέσο στο χώρο της εκδήλωσης, στου «Παπαστράτου», αναφώνησε το περίφημο « με το μόνο που φοράει η Έλενα, θα βγουν τα ψάρια στη στεριά», ενώ ανέφερε και ιστορίες από τις περιοδείες τους ανά τον κόσμο.

Η Ελενα Παπαρίζου

Την εκδήλωση άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα, το σχήμα Voices and Voices και η παιδική χορωδία. Πήραν μέρος η σχολή χορού Dance Studio και χόρεψαν οι Σοφία Τζάβελου και Alexander Tsara, που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό So you Think you Can Dance, σε χορογραφίες των Νίκη Κρίσλοου και Κατερίνας Σαρρή.

Με βαλς του Στράους από τη Συμφωνική έκλεισε το πρώτο μέρος, πριν εμφανιστεί στη σκηνή ο Stan που απέδωσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τον μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, ενώ ακολούθησε swing σε χορογραφία του Κων. Πανόπουλου.

Ακολούθησε η άφιξη, με πλωτό, της Ελενας Παπαρίζου που πέρα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες ερμήνευσε και δικά της κομμάτια που είχαν ενορχηστρωθεί ειδικά για απόδοση από Συμφωνική Ορχήστρα.

Το άναμμα των φώτων σηματοδότησε  ένα επτάλεπτο με βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα και στη συνέχεια ακολούθησε  πομπή με τη Φιλαρμονική, τα παραδοσιακά αμαξάκια που ήτανστολισμένα, τον δήμαρχο Βόλου και τους καλλιτέχνες, μέσω της Δημητριάδος, προς τη Σοκαλατούπολη, στάση στο ψηλότερο δέντρο της Ελλάδας, μπροστά από το Δημαρχείο και κατάληξη στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία από το Σταν.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

ΔΕΙΤΕ φώτο:
vol

vol1

vol2

vol3

vol4

vol5

vol6

vol7

vol8

vol9

vol10

vol11

vol13

vol14

vol15

vol17

vol20