Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:22
ΜαγνησίαΤοπικά

Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς






Χωρίς παιδίατρο εξακολουθεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Με τις ιώσεις να βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, γονείς του Ανατολικού Πηλίου αναγκάζονται είτε να απευθύνονται στους δύο γιατρούς που στελεχώνουν το Κέντρο, είτε να μεταφέρουν τα παιδιά τους – κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες εν μέσω χειμώνα – στον Βόλο προκειμένου να εξεταστούν από ιδιώτη παιδίατρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου Δημήτρη Χιώτη, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής υπηρετούν μόνο δύο γιατροί. «Υπάρχει και θέση παιδιάτρου, αλλά είναι αποσπασμένη αλλού και οι γονείς δεν έχουν πού να απευθυνθούν», ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι σε κάθε έναν από τους δύο γιατρούς αντιστοιχούν τουλάχιστον 2.000 ασθενείς.

Το θέμα απασχόλησε σχετικά πρόσφατα και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τον νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού που πάντως δείχνει να έχει «παγώσει». Στη συνεδρίαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μαρίνος Χιώτης είχε θέσει ζήτημα πολλών και σοβαρών προβλημάτων στη συντήρηση του Κέντρου Υγείας, λειτουργικών προβλημάτων, αλλά και έλλειψης προσωπικού, εκτιμώντας ότι όταν τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αυτά θα επιδεινωθούν.

Ο ίδιος πρότεινε μάλιστα να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον Δήμο προκειμένου οι δημότες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Για το θέμα ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης είχε αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι ότι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα και ως εκ τούτου καθίσταται προβληματική προς το παρόν η εφαρμογή του. Στην ίδια συνεδρίαση η δημοτική σύμβουλος Τζωρτζίνα Χριστοδούλου είχε θέσει ζήτημα της λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου Κισσού.

Οπως επεσήμανε το κτίριο του περιφερειακού ιατρείου έχει ολοκληρωθεί από το 2009 όμως δεν έχει αξιοποιηθεί. Δεν έχει εξοπλιστεί, ούτε στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό. Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι το Μούρεσι είναι παντελώς ακάλυπτο στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση η οποία γίνεται δυσκολότερη τον χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.