Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:46
Τοπικά

Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας από Δευτέρα – Νέα ψυχρή εισβολή






Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλία, που θα συνεχιστεί την Τρίτη, με πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ή βροχοπτώσεις στα πεδινά. Η νέα ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία οριστικοποιήθηκε μεταξύ 5 και 6 Δεκεμβρίου, ενώ οι ήδη υπάρχουσες χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, κυρίως στα ορεινά και φαίνεται να μετατρέπουν τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις κυρίως από το βράδυ της Κυριακής, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Βόλου του meteo, τον φετινό Νοέμβριο η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη ήταν 26,8 βαθμοί Κελσίου και η ελάχιστη 0,9 βαθμοί, ενώ καταγράφηκαν 60.4 χιλιοστά βροχή. Σημειώνεται ότι το μέσο ύψος βροχής για τον Νοέμβριο στον Βόλο είναι 53,8 χιλιοστά, ενώ η μέση θερμοκρασία είναι 5,5 βαθμοί η ελάχιστη και 16 βαθμοί η μέγιστη.

Αναλυτικότερα σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από -5 μέχρι 8 βαθμούς και στον Βόλο και τη Λάρισα από -1 μέχρι 8. Αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 7 βαθμούς στη Λάρισα και στον Βόλο 3-7.

Την Κυριακή αναμένονται αραιές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ώς 11 και στον Βόλο 2-11 βαθμούς.

Τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ώς 7 βαθμούς .
Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πηγή: thessaliatv.gr