Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:15
ΘεσσαλίαΤρίκαλα

Χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλίας σε Περτούλι, Άγραφα, Όλυμπο και Πήλιο






Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί τα ορεινά της Θεσσαλίας, το Περτούλι, τα Άγραφα και η Λίμνη Πλαστήρα, ο ¨Όλυμπος από την Καλλιπεύκη και πάνω και το Πήλιο στα Χάνια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα καθώς μηχανήματα των περιφερειακών ενοτήτων κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ χιονιζει και το Σάββατο το πρωί στις παραπάνω περιοχές. Στο Περτούλι το χιόνι εχει ξεπεράσει το μισό μετρο… Στα ορεινά της Καλμπάκας και του Ασπροποταμου χιονίζει από την Παρασκευή τα ξημερώματα, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευης χιονίζει και στο Λειβάδι Ελασσόνας

Χιονίζει

Χιονίζει

Χιόνια στα ορεινά, βροχές και καταιγίδες το διήμερο στη Μαγνησία
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή, με χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Σαββάτο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν βαθμιαία μέχρι το απόγευμα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων έντασης 7-8 BF.

Για την Κυριακή 18.11.2018 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές και τη Θεσσαλία (κυρίως τα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια τμήματα), ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θυελλώδεις (7-8 και πιθανώς 9 BF) άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ενώ από τις βραδινές ώρες στα Βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος των έκτακτων φαινομένων.

Στις πεδινές περιοχές βρέχει ενώ ο υδράργυρος το πρωί  στον κάμπο είχε υποχωρήσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφων με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η κακοκαιρία ναμένεται να συνεχιστεί στη Θεσσαλία μέχρι και τη Δευτερα, ενώ στη Λάρισα σήμερα και αύριο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη πάντως φτιάχνει ξανά ο ακιρός με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνι και πάλι μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου…

Χιονίζει