Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:40
Τοπικά

Χιονίζει ελαφρά και στο Βόλο – Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό






Το δεύτερο σημαντικό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό χειμώνα δέχεται από χθες και η Μαγνησία, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη χιονόπτωση στο Κεντρικό Πήλιο, που ξεκίνησε από χθες Κυριακή, την ελαφρά χιονόπτωση που σημειώνεται από το πρωί σήμερα ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο Βόλο τις πολύ πρωινές ώρες η θερμοκρασία ήταν αρνητική και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν προβλέπεται να ανέβει πάνω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι και σταδιακά θα σταματήσουν, το βράδυ ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις καθώς αναμένεται παγετός και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς σε ορισμένα σημεία μπορεί να απαιτηθεί η χρήση τους.

Τα συνεργεία αποχιονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενεργούν από την αρχή της χιονόπτωσης με ρίψεις αλατιού και καθαρισμούς του οδικού δικτύου το οποίο παραμένει ανοικτό για την κυκλοφορία οχημάτων.

Στο κεντρικό Πήλιο χιονίζει αδιάκοπα. Τα εκχιονιστικά έχουν δώσει όλο το βάρος τους στο τμήμα Αλυκόπετρα –Καράβωμα, Ζαγορά, Μακρυρράχη και στα Χάνια το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά ενώ το θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς κελσίου. Εκτός από το κεντρικό Πήλιο χιονίζει σε Ανάβρα, Κερασιά, Κεραμίδι και Ξουρίχτι.

Τα πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ με μαθητές δεν πραγματοποιήθηκαν στο Πήλιο, καθώς οι Δήμαρχοι είχαν ενημερώσει ότι δε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Από το 18ο χλμ – από το ύψος της Πορταριάς και πάνω και στον κάτω κλάδο του Πηλίου στη Ζαγορά, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ εντός ολίγου αναμένονται ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Χάνια – Κισσός και του Δήμου Βόλου για κλείσιμο των σχολείων προληπτικά.