Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε τρεις για τη δολοφονία 16χρονου στο Ελληνικό






Εξιχνιάστηκαν η ανθρωποκτονία ενός 16χρονου υπηκόου Αφγανιστάν καθώς και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 19χρονου κι ενός 31χρονου ομοεθνών του, που έγιναν στις 14-7-2016 στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού. Συνελήφθησαν τρεις δράστες, όλοι τους υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών αντίστοιχα.

Δράστες είναι τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των οποίων η έρευνα συνεχίζεται.

Από την έρευνα και εξέταση του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι, που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, κυκλοφορούσαν ως ομάδα οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους, επιδιώκοντας να τους επιβληθούν και να αποκτήσουν αρχηγικό ρόλο. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, συνεπικουρούμενος από τον 23χρονο αδελφό του.

 

Το αιματηρό χρονικό

Το βράδυ της 14-7-2016, οι τρείς δράστες μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, μέλη της ομάδας, επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ως όπλα, σε 19χρονο ομοεθνή τους καθώς και στον 31χρονο αδελφό του και έναν 16χρονο επίσης Αφγανό υπήκοο, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο προκειμένου να τον βοηθήσουν.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και ο τραυματισμός του 19χρονου και του 31χρονου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος συνελήφθη στις 15-7-2016 στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ο 18χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν την 17-7-2016, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης και θα οδηγηθούν σήμερα (18-7-2016) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Πηγή: newsit.gr