Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράτσι στο TAXIS -Φορολογούν ανέργους, φοιτητές και περιστασιακά εργαζόμενους σαν επιχειρηματίες






«Εμφράγματα» προκαλεί το taxisnet σε ανέργους, φοιτητές και περιστασιακά εργαζόμενος καθώς τους εμφανίζει και τους φορολογεί ως επιχειρηματίες.

Μετά τον αυτόματο υπολογισμό, τους εμφανίζει εκκαθαριστικά βάσει των οποίων τους ζητά φόρους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% και προκαταβολή 75%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το σύστημα για όσους έχουν ένα μικρό εισόδημα είτε από κάποια μεροκάματα, είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο, είτε από περιστασιακή εργασία τους φορολογεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.

Ετσι άνθρωποι που διαμένουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο όνομά τους φορολογούνται ως επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.

 

Τι προβλέπει ο νόμος 

Ενώ ο νόμος προβλέπει πως εάν το πραγματικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ και για το τεκμαρτό το ποσό δεν είναι πάνω 9.500 και δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα οι φορολογούμενοι υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ.

Τώρα όσοι έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα περιμένουν μια λύση από το ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: iefimerida.gr