Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 12:24
Θεσσαλία

Χαμηλό βαρομετρικό έχει εγκατασταθεί πάνω από τη Θεσσαλία – Κίνδυνος μεγάλων πλημμυρών






Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει εγκατασταθεί πάνω από τη Θεσσαλία από την περασμένη Δευτερα και δίνει ισχυρές βροχοπτώσεις για 5 συνεχόμενες ημέρες, ενώ τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα ενταθούν και το προσεχές τριήμερο, με αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος μεγάλων πλημμυρών στον κάμπο, ενώ στα ορεινά Πηλίου και Κισσαάβου συνεχίζονται τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Θεσσαλία από χθες το βράδυ με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για αντλήσεις νερών , δύο στα Τρίκαλα, μία στο Μουζάκι και μία στο Πολυδένδρι του δήμου Αγιάς. Τα ποτάμια έχουν φουσκώσει επικίνδυνα σε αρκετές περιοχές λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης όλη την εβδομάδα, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστάσιίας που χθες εξέδωσε εκτακτο δλτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε επιφυλακή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή του Ανατολικού και του Νότιου Πηλίου, με πολλές καταπτώσεις, κατολισθήσεις και καταστροφή στις υποομές στο οδικό δίκτυο. Αρκετά παραμένουν τα προβλήματα και στα παράλια του Νομού Λάρισας, όπου έχουμε σε εξέλιξη φαινόμενα κατολισθήσεων σε μελιβοία, Σκήτη και στο δρόμο Αγιάς- Αγιοκάμπου.

Χαμηλή

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, ενώ το μεσημέρι του Σαββατου αναμένουμε καταιγίδες..

Χαμηλή

Σε επικοινωνία μας με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, μας ανέφερε ότι η κατάσταση ίναι ορακή σταποτάμια και αν συνεχίσε ν βρέχι για το επόμενο 48ωρο η κατάσταση μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη. Ο Πάμισσος από την περιοχή του Μουζακίου, κατεβάζει μεγάλες ποσότητες προς τον Πηνειό και τα νερά επιστρέφουν, καθώς η κοίτη του τελευταίου βρίσκεται πολύ ψηλά. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στον ποταμό Ανάποδο στα ριζά του Κόζιακα, όπου αρχίζουν και πλημμυρίζουν χωράφια, ενώυπάρχει ο κίνδυνος για πλημμύρες και σε πολλά χωριά.

Χαμηλή

Από την πλευρά της Καρδίτσας ο αντιπεριφερειάρχης βασίλης Τσιάκος εκφράζει την αισιοδοξία, ότι ο κάμπος θα αντέξει, καθώς κάνουν καλή δουλειά τα αντιπλημμυρικά στο Μέγα και ήδη πέφετι η στάθμη κατά ένα μέτρο σε Ιταλικό και καλέντζη. Αν όμως καταλήγει ο Πηνειός κατεβάσει πολύ νερό απο ταορεινά τις επο΄μενες ώρες, τότε τα νερά θα επιστρέψουν προς τον κάμπο της Καρδίτσας και τότεπροκειμένου να μην κινδυυνεψουν χωριά θα αναγκαστεί να σππάσει δρόμους και αναχώματα, ώστε να κατευθυνθούν προς τα χωράφια. Ανάλογες σκέψεις κάνει και ομόλογός τουτωνΤρικάλων Χρ. Μιχαλάκης.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που χθες περιόδευε στο Πήλιο, μας δήλωσε ότι είναι πρωτοφανή τα καιρικά φαινόμενα, τα χωράφια ανβλύζουν νερό, αφού δεν μπορούν πλέον αν απορροφήσουν το ύψος της βροχής, ενώ στα ορειν΄η κατάσταση είνι πολύδύσκολη, καθώς έχουν γίνει μεγάλες ζημιές στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου και στοπυς δρόμους από Αγιά προς Αγίκαμπο, από Αγίοκαμπο προς Μελιβοία κ.α

Χαμηλή

Χαμηλή

Επέμβαση εισαγγελέα για τη γέφυρα Καλατράβα στον Αγιόκαμπο

 Εντωνμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τις ζημιές στα παράλια της Λάρισας, για τυχόν κακοτεχνίες στη γέφυρα που συνδεέει Αγιόκαμπο με Σωτηρίτσα (Καλατράβα)

Χαμηλή

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr