Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλάει ο καιρός από αύριο: Βροχές την Τετάρτη, χιονιάς «εξπρές» την Πέμπτη






Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη, με βροχές, αλλά και χιονιά «εξπρές» την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση από αύριο μέχρι την Παρασκευή, που θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο. Την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές, αλλά την Πέμπτη θα πέσουν χιόνια στα ηπειρωτικά ημιορεινά και ορεινά, αρχικά από τα δυτικά και βαθμιαία σε όλες τις περιοχές.

Η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ενώ η γιορτή των Θεοφανείων θα γίνει με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών είναι:

Τετάρτη:  
Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα, με βαθμιαία βελτίωση. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Πέμπτη:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα, που πρόσκαιρα πιθανώς να είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα αντολικά και νότια. Σε πτώση η θερμοκρασία από τα βόρεια.

Παρασκευή:
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σάββατο
Λίγες παροδικές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια, το Αιγαίο και τη Θράκη. Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία.

Πηγή: iefimerida.gr