Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 14:35
Κόσμος

Χάος στο Ντάλας: 4 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας






Ξεφεύγει πάλι η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τις δυο δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς καθώς σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βιας δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να πέσουν νεκροί και τουλάχιστον άλλοι πέντε να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας στο Ντάλας, οι δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από κάποιο υψηλό σημείο. Συνολικά 11 αστυνομικοι δέχθηκαν τα πυρά τους. Τέσσερις είναι οι νεκροί, δύο βρίσκονται στο χειρουργείο και τρεις εκτιμάται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Κατά την ίδια ανακοίνωση κανείς από τους δύο ελεύθερους σκοπευτές δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάλας

H φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένας εκ των υπόπτων δραστών παραδόθηκε ενώ ένας δεύτερος συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με άνδρες της ομάδας SWAT. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων δραστών του μακελειού, ο οποίος παραδόθηκε.

Πρόκειται για έναν αφροαμερικανό που φορά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι παραλλαγής και φαίνεται να μεταφέρει κατι που μοιάζει με καραμπίνα καθώς στην πολιτεία του Τέξας η οπλοκατοχή είναι νόμιμη.

Συγγενείς του αφροαμερικανού, πάντως, υποστηρίζουν ότι παραδόθηκε γιατί δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν»

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα) ενώ ηταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βιας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Χαθήκαμε με τους φίλους μας καθώς προσπαθήσαμε να κρυφτούμε» δήλωσε ένας 21χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρκετούς περιορισμούς με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν με καραμπίνα.

 

 

Πηγή: protothema.gr