Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:50
Τοπικά

Φυλάκιση 18 μηνών σε ήδη κρατούμενο για μπαράζ κλοπών στον Βόλο






«Καμπάνα» σε 34χρονο Βολιώτη, ήδη κρατούμενο των φυλακών, για υποθέσεις κλοπών που συνέβησαν στον Βόλο από το τέλος του 2016 έως τις αρχές του 2017.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε προχθές ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα, μία αποθήκη και μία εταιρεία. Ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει άδειες οδήγησης, CD, άλλα αντικείμενα, αλλά και εργαλεία.

Εντούτοις, ο ίδιος απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχτηκε μόνο την κλοπή από την αποθήκη, και ισχυρίστηκε ότι έχει επιστρέψει τα εργαλεία αν και υπάρχει διαφωνία με τον παθόντα για ένα εργαλείο.

Στο μεταξύ, ποινές φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και για υποθέσεις παραβίασης υποθέσεων διατροφής.

Το δικαστήριο συζήτησε συνολικά δύο υποθέσεις, και οι κατηγορούμενοι ήταν απόντες και δεν εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε 39χρονο ημεδαπό που δεν κατέβαλε αποζημίωση για το παιδί του για έξι μήνες το 2017. Επιπλέον, επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε 52χρονο, ο οποίος δεν είχε καταβάλει αποζημίωση στα τρία του παιδιά για οχτώ μήνες, επίσης το 2017. Και οι δύο ποινές ήταν με τριετή αναστολή και εφέσιμες.