Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:38
Τοπικά

Φυγομάχησαν για την ΕΡΓΗΛ η Νατάσσα και τα άλλα «ορφανά» του Σκοτινιώτη – Άγριο σφυροκόπημα από τη Δημοτική Αρχή






Σε άγριο σφυροκόπημα, για το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, των (σοφά ποιούντων;) συμβούλων της ομάδας Σκοτινιώτη (Νατάσσας Οικονόμου, Φωτη Λαμπρινίδη κλπ, που φυγομάχησαν απέχοντας από τη συνεδρίαση, προχώρησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή, με μια σαφή και αποκαλυπτική τοποθέτηση του εκτελούντος χρέη Δημάρχου, Θ. Θεοδώρου και δηλώσεις του προέδρου του σώματος, Γ. Μουλά και του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μόνος που ήταν παρών στη συζήτηση από την ομάδα Σκοτινιώτη, ο Λάκης Παπατόλιας, κράτησε σαφείς αποστάσεις, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι δεν θα απολογηθεί για προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και λογοδοτεί μόνο για τα πεπραγμένα επί θητείας του στη Νομαρχία (!).

Ο κ. Θεοδώρου με αφορμή και την απουσία των κ.κ. Οικονόμου και Λαμπρινίδη από την σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου είπε «Οι κ.κ. Οικονόμου και Λαμπρινίδης προτιμούν να «δραπετεύουν», αλλά θα τα ακούσει ο κ. Παπατόλιας που είναι εδώ από την παράταξη. Δημοσιεύτηκε στον Τύπο έγγραφο της Επιλογής Ευθύνης «Όλη η αλήθεια για την ΕΡΓΗΛ». Ο τίτλος που θα δίναμε εμείς είναι «Όλα τα ψέματα για την ΕΡΓΗΛ» γιατί δεν έχουν μάθει να λένε αλήθειες και γι αυτό ο κόσμος του έστειλε στο σπίτι τους. Είναι η μοναδική Δημοτική Αρχή, που όταν έληξε η θητεία της μετά πήρε ένα τόσο χαμηλό ποσοστό. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η μόνη ενέργεια που έκανε η προηγούμενη Δ.Α., ήταν να κάνει αγωγή και μήνυση τον Ιούλιο 2014. Ωστόσο σε αυτό το σημείο οδηγήθηκε, όταν το Μάιο του 2014 η Δ.Α. του Αχ. Μπέου εκλέχτηκε και μέσα στις δεσμεύσεις του Δημάρχου ήταν ότι το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ θα βγει στην επιφάνεια και μόλις είδε τη μεγάλη μας νίκη, μετά από λίγους μήνες κατέθεσε την εν λόγω μήνυση, από την οποία εμείς παραιτηθήκαμε από το δικόγραφο και στις 6/2/2015 καταθέσαμε νέα μήνυση για γιατί η προηγούμενη Δ.Α. είχε αρκετές ελλείψεις. Στις 28/8/2015 αντάλλαξαν εμπιστευτικές επιστολές ο κ. Σκοτινιώτης με τον προηγούμενο Γεν. Διευθυντή κ. Οκονομίδη για να συγκαλύψουν τις ελλείψεις της παρέας τους κι αυτό επιβεβαιώνεται με την δήλωση του κ. Κουτσιφέλη. Δεν περάσανε από πειθαρχικό τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτοί κάνανε συμβιβασμό. Σε όλο αυτό το «μαγείρεμα» της προηγούμενης Δ.Α. προέκυψε ο κ. Μπέος και τους «χάλασε τη σούπα». Εκπτώσεις σε σκάνδαλα εμείς δεν κάνουμε. Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και θα διαφυλάξουμε τα συμφέρονται του Δήμου, αλλά υποδείξεις από την «Επιλογή Ευθύνης» δε δεχόμαστε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Η ΕΡΓΗΛ από εμάς δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ παρά μόνο μία φωτογραφία του Δημάρχου».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς συμπλήρωσε «αντί να κρυφτούνε σε λαγούμια μαζί με τους «αρουραίους της δημοσιογραφίας», που παραπληροφορούν τον κόσμο ζητούν κι ευθύνες. Αυτοί δημιούργησαν το σκάνδαλο. Θα χάσουμε ένα τεράστιο αγαθό που λέγεται νερό. Αντί να σηκωθούν να φύγουν(Οικονόμου και Λαμπρινίδης) και να μην εμφανίζονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ζητούν κι ευθύνες».

Oi Μειοψηφίες
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι η αντιδικία με την ΕΡΓΗΛ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο και συνέστησε να χαμηλώσουν οι τόνοι κι όλες οι παρατάξεις να κατανοήσουν ότι πρόκειται για υπόθεση της πόλης. «Ας μην βγάζουν κραυγές» δήλωσε και πρότεινε να γίνει μια ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων. Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, χαρακτήρισε επιζήμιο να ακούγονται διάφορα απ’ όλες τις πλευρές και συμφώνησε με τη θέση του Δήμου να μην γίνει κανείς συμβιβασμός. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος χαρακτήρισε κρίσιμη την καμπή για την εξέλιξη της υπόθεσης

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, επεσήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν παραποιήθηκαν τα στοιχεία και δεν ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία που έπρεπε να ληφθούν. Παράλληλα ανέφερε ότι το ΤΕΕ έκανε την πραγματογνωμοσύνη, που αποτελεί «όπλο» για τη ΔΕΥΑΜΒ κι όπως σημείωσε «Αρκούμαστε στη δέσμευση της νυν Δημοτικής Αρχής, ότι δε θα προχωρήσει σε συμβιβασμό. Ωστόσο, είμαστε απέναντι στις λογικές των κλειστών θυρών. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα, με τέτοιο τρόπο για το βέλτιστο όφελος και ταυτόχρονα να μην πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα κι όπου πάει».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης, υπογράμμισε ότι το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ το έβγαλε η σημερινή Δημοτική Αρχή κι όπως είπε «Είστε αφελείς αν νομίζετε ότι η Δ.Α. θα φανερώσει τις θέσεις της για να φέρε εις πέρας τη δικαστική εκκρεμότητα. Δε θα φανερώσουμε τα όπλα μας. Τη ΔΕΥΑΜΒ τη διοικούμε εμείς και θα την διοικήσουμε όπως εμείς νομίζουμε καλύτερα».