Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:16
Κόσμος

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ: Στο αστρονομικό ποσό του 1,5 δισ. το τζακπότ του Powerball!






Το ποσό του Powerball ανεβαίνει και οι Αμερικανοί… τρελαίνονται, αφού το τζακποτ, που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, συνεχίζεται.

Το αμερικανικό Powerball, το πιο «πλούσιο» λαχείο στις ΗΠΑ, ανέβηκε σήμερα στα 1,5 δισ. δολάρια και εν αναμονή της νέας, αυριανής κλήρωσης οι Αμερικανοί συνωστίζονται έξω από τα σημεία πώλησης του λαχείου, ελπίζοντας ότι η τύχει θα τους «χαμογελάσει».

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται τη λοταρία, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.

Εάν ο νικητής της αυριανής κλήρωσης -εφόσον υπάρξει- επιλέξει την άμεση καταβολή των κερδών του, τότε θα λάβει 930 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Multi-State Lottery Association. Ωστόσο, οι νικητές μπορούν, αν το επιθυμούν, να λάβουν τα κέρδη τους σε 29 ετήσιες δόσεις.

Σημειώνεται ότι το Powerball παίζεται σε 44 Πολιτείες των ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σε δύο αμερικανικά εδάφη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν της τάξης των 656 εκατομμυρίων δολαρίων που μοιράστηκαν σε τρεις μεγάλους τυχερούς σε Βόρεια Καρολίνα, Πουέρτο Ρίκο και Τέξας.