Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:10
Κόσμος

Φλωρεντία: Δεκάχρονη Ελληνίδα συνελήφθη γιατί έγραψε με μαρκαδόρο το όνομά της στην Ponte Vecchio

Οι αρχές την έπιασαν επ’αυτοφώρο και επέβαλαν στην οικογένειά της πρόστιμο 160 ευρώ
Μια μικρή Ελληνίδα επισκέπτρια της Φλωρεντίας είχε μπλεξίματα με τις αρχές της πόλης, καθώς δεν σεβάστηκε ένα από τα διασημότερα μνημεία της, την Ponte Vecchio.






Η δεκάχρονη κοπέλα βρισκόταν στην Φλωρεντία με την οικογένειά της σε ταξίδι αναψυχής κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Όταν επισκέφθηκαν την Ponte Vecchio, την Παλαιά Γέφυρα που είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, η μικρή θέλησε να… αφήσει το αποτύπωμά της και χρησιμοποιώντας έναν μαύρο μαρκαδόρο, έγραψε το όνομά της στον τοίχο.

Εκείνη την στιγμή όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από την αστυνομική περίπολο της γέφυρας και το κορίτσι συνελήφθη. Τελικά το επεισόδιο έληξε με μια προειδοποίηση για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου και πρόστιμο 160 ευρώ.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”)είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, στην Φλωρεντία, Ιταλία, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε. Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.