Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:34
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε μετά τη μία το γραφείο 516






Την αποχώρηση των πανεπιστημιακών που έχουν από το πρωί σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα φαίνεται ότι περίμεναν οι φοιτητές που δηλώνουν ότι ανήκουν στον Ρουβίκωνα καθώς μετά τη 1 το μεσημέρι μπήκαν ξανά στο επίμαχο γραφείο 516.

Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να θέσει προ των ευθυνών της τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί αν τα μέλη της αναρχικής ομάδας επιμένουν να καταλαμβάνουν το χώρο καθώς και λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι επικράτησε ένταση όταν μια φοιτήτρια επιχείρησε να τραβήξει μια φωτογραφία με το κινητό και μέλη του Ρουβίκωνα της το «κατέβασαν».

Τα μέλη της «παράταξης» Ρουβίκωνας, όπως τη χαρακτήρισε η πρόεδρος της σχολής Μαρία Φουντοπούλου, είχαν ξεκινήσει να εμφανίζονται σταδιακά από τις 10:15, με τη λέξη «παράταξη» να ερμηνεύεται και ως μια έμμεση προτροπή προς τα μέλη του Ρουβίκωνα να καταφύγουν στη λύση της φοιτητικής παράταξης προκειμένου έτσι – αυτοδικαίως – να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής σε γραφείο στους χώρους της Φιλοσφοικής.

«Μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν ανήκει σε αυτούς και ότι ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της φιλοσοφικής σχολής. Υπήρξε ένταση, διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα εργαλεία δεν είναι καλά. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, υπήρξε προσπάθεια να μπουν στο χώρο και δεν τα κατάφεραν» περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν η κυρία Φουντοπούλου.

Οι καθηγητές, όπως είπε η πανεπιστημιακός, αποφάσισαν να διατηρήσουν την «αλυσίδα» μέχρι τη 1 «και μετά θα αποχωρήσουμε από το χώρο».

«Δεν ξέρω την πρόθεσή τους αλλά ξέρω ότι η βούλησή τους είναι να μην φύγουν από το χώρο» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου παραδεχόμενη ότι «αυτο που σκεφτόμαστε είναι ότι είνα πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα».

«Τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω, υποθέτω ότι εγώ αυτό που θα έβλεπα ειναι να πάμε σε διάλογο με τα παιδιά αυτά» πρόσθεσε.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr