Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 14:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθιώτιδα: Αποφυλακίστηκε ο φονιάς που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια






Εξοργισμένοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων, καθώε δεν πιστεύουν ότι αποφυλακίστηκε ο «μακελάρης» που τον Αύγουστο του 2010, συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο σκορπώντας τον θάνατο στο Αχλάδι της ανατολικής Φθιώτιδας.Τον φώναζαν ο «Μητσάρας ο ψαράς» και το καλοκαίρι του 2010 σε κατάσταση αμόκ ο 68χρονος τότε ψαράς άρπαξε την καραμπίνα και σκόρπισε το θάνατο στο Αχλάδι Φθιώτιδας.

Τραγικός απολογισμός: Δυο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες

Μάλιστα ένα από τα θύματα του, μια 25χρονη νεαρή μητέρα από τη Λαμία, η οποία έμεινε τυφλή από τα σκάγια του όπλου είχε συγκλονίσει το δικαστήριο όταν γύρισε και τον ρώτησε: «Γιατί μου το κάνατε αυτό;»

Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Λιβαδειάς όπου έγινε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, του διπλού φονικού στο Αχλάδι, ο 68χρονος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και 42 χρόνια κάθειρξης, ενώ η σύζυγός του, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια, καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από λίγες ημέρες ο δράστης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας.

Η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων.

«Είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται σε πέντε χρόνια ένας που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια. Αν είχε σοβαρά προβλήματα υγείας ας πήγαινε σε κλινική ή σε νοσοκομείο των φυλάκων. Το σπίτι του στο Αχλάδι είναι δίπλα-δίπλα με το σπίτι των ανθρώπων που σκότωσε. Αν το παιδί της γυναίκας, που σκότωσε εν ψυχρώ χωρίς κανένα λόγο, τον συναντήσει μπροστά του στο Αχλάδι πως θα μπορέσει να το ζήσει αυτό; Πως θα αντιδράσει; Τι νόμοι είναι αυτοί; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Είναι έξω από κάθε λογική αυτό που συμβαίνει…», έλεγε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων στο lamiareport.gr.