Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:30
Τοπικά

Φίδι μπλέχτηκε σε κινητήρα Ι.Χ. στο κέντρο του Βόλου






Πανικός χθες στις 7 το απόγευμα στο Βόλο. Δεντρογαλιά μήκους ενός μέτρου εθεάθη στο οδόστρωμα στην οδό Γκλαβάνη με Γαλλίας να σέρνεται με κατεύθυνση σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Καταστηματάρχης ζήτησε άμεσα την επέμβαση πυροσβεστών καθώς το φίδι μπλέχτηκε στη συνέχεια στη μηχανή του Ι.Χ.

Η δεντρογαλιά δεν έχει δηλητήριο πλην όμως επιτίθεται στον άνθρωπο και μάλιστα δαγκώνει. Επί τόπου έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με σκοπό να απομακρύνουν το φίδι και να το απελευθερώσουν στη Γορίτσα.

Η επιχείρηση που κράτησε αρκετή ώρα είχε πολλούς θεατές ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν με έκπληξη το θέαμα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το φίδι και με ειδικό εργαλείο να το ακινητοποιήσουν. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου καλείται να απομακρύνει φίδι από το κέντρο της πόλης, όπως και να απεγκλωβίζει ζώα. Στην προκείμενη περίπτωση, όπως φέρεται να δήλωσε νεαρός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το φίδι έφυγε από καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο έκοψε ταχύτητα στη διασταύρωση για να δώσει προτεραιότητα σε άλλο όχημα.