Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024 15:07
Τοπικά

Υπό έλεγχο η κατάσταση στο Βόλο παρά την επέλαση του χιονιά – Ανοιχτοί όλοι οι βασικοί δρόμοι






Με τη χιονόπτωση να συνεχίζει ακατάπαυστα και τις πολικές θερμοκρασίες (-8 έδειχνε το θερμόμετρο το πρωί στο Βόλο) να επιμένουν, τα προβλήματα στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις εύλογα υπάρχουν, αλλά είναι διαχειρίσιμα.

Ετσι μετά τις ολονύχτιες προσπάθειες 40 και πλέον μηχανημάτων και του ανάλογου προσωπικού του Δήμου, όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης είναι ανοιχτές, τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ μέσα σ αυτή εκτελούνται κανονικά, ενώ κανονικά γίνεται και η κυκλοφορία των ταξί και των ΙΧ.

Και σήμερα τα σχολεία δεν λειτουργούν, ενώ ο Δήμος Βόλου συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει η χιονόπτωση και να ολοκληρωθεί το έργο του αποχιονισμού

Από τον Βόλο και μέχρι το “Δέλτα Αργαλαστής” ο δρόμος είναι  καθαρός παρά τη σχετική χιονόπτωση. Περνάει συνεχώς η αλατιέρα και το μηχάνημα με το “μαχαίρι”.
Πρόβλημα εντοπίζεται στις στροφές της Γορίτσας που ο αέρας κατεβάζει από τις πλαγιές το χιόνι.
Προς Αγριά, Λεχώνια, Μαλάκι, Γατζέα, Καλά Νερά μέχρι και το “Δέλτα” Αργαλαστής, ο δρόμος είναι προσβάσιμος.
Πρόβλημα εντοπίζεται στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου που καλό είναι να αποφεύγεται η κυκλοφορία σε αυτόν.
Η κυκλοφορία πάνω από την Πορταριά γίνεται αποκλειστικά με αλυσίδες.

Χιονίζει ακατάπαυστα στο Καράβωμα , Ζαγορά -Μούρεσι και Νότιο Πήλιο . Στο Πουρί το φρέσκο χιόνι φτάνει τους 50 πόντους.. Στα Χάνια το θερμόμετρο δείχνει σταθερά -13 βαθμούς.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Συνεχίζεται και αυτή την ώρα, 8.30 πρωί της Τρίτης, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η προσπάθεια του μηχανισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, μετά τη πολύωρη δυνατή χιονόπτωση και τις συνεχιζόμενες πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Σαράντα και πλέον μηχανήματα με το αντίστοιχο προσωπικό επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού και τους προτρέπουμε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως με τα δικά τους οχήματα. Χάρις στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ εκτελούνται κανονικά στις περισσότερες γραμμές, ενώ και τα ταξί και τα ΙΧ κυκλοφορούν σε όλη την πόλη χωρίς αλυσίδες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πανικού.

Στη διάρκεια της ημέρας οι εργασίες θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και ελπίζουμε ότι σε λίγες ώρες η πόλη θα έχει επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς.