Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 20:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μπεν: Ετσι σκοτώθηκε το παιδί μου. Το νέο ξέσπασμα της Κέρι Νίνταμ

Την ώρα που οι Βρετανοί αστυνομικοί ερευνούν μια περιοχή που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από την αγροικία που έζησε ο μικρός Μπεν, το καλοκαίρι του 1991 με την οικογένειά του, η μητέρα του λύνει τη σιωπή της για ακόμα μία φορά. Η Κέρι Νίνταμ, με δηλώσεις της στην βρετανική Mirror εμφανίζεται σίγουρη πως το παιδί της σκοτώθηκε πριν από 25 χρόνια στην Κω και κάποιοι φρόντισαν να ’’θάψουν’’ όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας άλλος μάρτυρας από αυτούς που έχουμε ακούσει το τελευαίο διάστημα είχε καταθέσει πως εκείνες τις μέρες, ο οδηγός του εκσκαφέα μετέφερε μπάζα σε άλλο σημείο από αυτό που χρησιμοποιούσε. Είναι το σημείο, που πλέον ερευνούν οι αστυνομικοί πολύ κοντά στο σπίτι των παππούδων του Μπεν Νίνταμ. Ένα σημείο που ακόμα και σήμερα έχει μπάζα. Η κατάθεση έγινε αμέσως γνωστή στη μητέρα του παιδιού που ξέσπασε: «ήθελα να ουρλιάξω όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη. Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει. Πίστευα ότι είναι αδύνατο να πονέσει κανείς περισσότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα»






«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν που ενημερώνεται συνεχώς από τους επικεφαλής της έρευνας για τις εξελίξεις. Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ εκτιμάται ότι θα περάσουν τις επόμενες 4-5 ημέρες ερευνώντας τον σωρό με τα μπάζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν στοιχεία για το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια στην Κω.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων

Παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές από το Νότιο Γιορκσαιρ, σε συνεργασία με τους Έλληνες εθελοντές που βρίσκονται στο νησί, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό συλλέγοντας οποιοδήποτε εύρημα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για να αποκαλύψει την τύχη του Μπεν, οι έρευνες φαίνονται να μην αποδίδουν μέχρι στιγμής καρπούς. Τόσο τα οστά που βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα των ανασκαφών όσο και το κομμάτι υφάσματος που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιόρκσαιρ, αποδείχθηκε πως δεν ανήκουν στο νήπιο. Τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλιστα, οι ερευνητές κάνουν προεργασίες στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας – κλειδί προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες εκεί οι ανασκαφές.

 

’’Δεν τον σκότωσε ο Μπάρκας’’

Τα δημοσιεύματα πάντως και οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι. Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε. Ο γιος του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως ’’τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου’’

 

Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Το ’’ζουμί’’ της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί, έρχεται να δώσει απαντήσεις στην κινητοποίηση των Βρετανών  αστυνομικών, που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω. Αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες. Σύμφωνα με το ’’Έθνος της Κυριακής’’ ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

 
Ανακοίνωση από τον δήμο του νησιού

Έκκληση προς όλους να αφήσουν τις αρμδιες αρχές να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους για τον μικρό Μπεν, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο δήμος της Κω, που στηρίζει τις έρευνες αυτές. “Θεωρούμε ότι τα σενάρια που διακινούνται, ιδίως στο βαθμό που σπιλώνουν υπολήψεις, οικογένειες και ανθρώπους, που δεν βρίσκονται εν ζωή, δεν διευκολύνουν τις έρευνες, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει τεκμηρίωση. Αντίθετα, δημιουργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κω, τονίζοντας, ότι αυτό που προέχει είναι να διευκολυνθούν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών για την αναζήτηση της αλήθειας σε αυτή την υπόθεση.

 

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr