Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:31
Τοπικά

Υπο βροχή, αλλά με λαμπρότητα, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Βόλο






Μήνυμα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, έστειλε – με αφορμή τις σημερινές προκλήσεις και κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα- η Υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εκπροσώπησε το Βόλο στην πολιτική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, στην παραλία του Βόλου.

25imarti-2016-6

Μαθητές και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων παρέλασαν υπό βροχή και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έσπευσε να καμαρώσει τους μαθητές και τα στρατευμένα νιάτα που απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του ’21.

Περίπου 1.000 μαθητές, από 20 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 23 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, έξι τμήματα προσκόπων και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, συμμετείχαν στην παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου. Ανάμεσά τους και δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα της πρωτοβάθμιας και ένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, από τα σχολεία που δεν παρέλασαν για την 25η Μαρτίου. Παρά τη βροχή που ξεκίνησε με την έναρξη της επετειακής εκδήλωσης, η παρέλαση δεν ματαιώθηκε. Μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι και ένοπλες δυνάμεις παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία.

1 2 3 4

Μία μαθήτρια δεν δίστασε να παρελάσει ξυπόλητη, όταν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της έφυγε το παπούτσι.

«Θέλω να συγχαρώ τους υπευθύνους για την άριστη διοργάνωση της παρέλασης. Σήμερα είναι διπλή γιορτή για τη χώρα μας: εθνική και θρησκευτική. Τιμούμε τους ήρωες που ενωμένοι έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία πιστεύοντας και κρατώντας ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας και οι οποίοι ενωμένοι αγωνίστηκαν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο αγαθό της ελευθερίας.

Σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και κινδύνους νομίζω ότι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι οι Ελληνες ενωμένοι θα προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο και σε κανένα να θέσει σε αμφισβήτηση την ελευθερία της χώρας μας», ανέφερε με την ολοκλήρωση της παρέλασης, η Υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

5 6 7 8

«Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Εύχομαι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου να ευαγγελίσει στις ψυχές των Ελλήνων καλά και ευοίωνα νέα και η εθνική επέτειος να γίνει αφορμή για την ψυχική και εθνική μας ανάταση και ομόνοια για την επίλυση των προβλημάτων», ανέφερε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Πέντε χρόνια πριν  συμπληρωθούν δύο αιώνες από την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της μεγάλης εθνικής μας επανάστασης, ο Ελληνισμός βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και η πατρίδα αντιμετωπίζει νέους κινδύνους. Με τη σφυρηλάτηση της ενότητας και μακριά από διχαστικά διλήμματα και συνθήματα, οι Ελληνες και η πατρίδα και πάλι θα τα καταφέρουν και πάλι θα επιβιώσουν και πάλι θα προχωρήσουν συνεχίζοντας την ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού», υπογράμμισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

12 11 10 9

Προέχει η ηρεμία των κατοίκων

Ιδιαίτερη μνεία από το βήμα της παρέλασης έκανε η κ. Χρυσοβελώνη στον ελληνικό στρατό αλλά και στους Ελληνες πολίτες «για τα εξαιρετικά δείγματα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει αυτό το χρονικό διάστημα που η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση, την προσφυγική κρίση». «Αυτό αποδεικνύει ότι οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι, όταν ομονοούμε, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», συνέχισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Με αφορμή μάλιστα την αναστάτωση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της διερεύνησης από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην κατασκήνωση του Αγίου Ιωάννη στην Πορταριά, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας διερευνά για κέντρα εγκατάστασης αλλά αυτό προσπαθεί να το κάνει με τη συμπαράσταση και καθοδήγηση από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Υπήρξε διερεύνηση, αλλά όταν κρίθηκε ότι η κατασκήνωση είναι παντελώς ακατάλληλη δεν προχώρησε το θέμα. Αυτό που θέλει να διασφαλίσει πολιτική ηγεσία είναι η ηρεμία των κατοίκων».