Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:26
Τοπικά

Υποθαλάσσιο μουσείο γλυπτών από τη μυθολογία της Θεσσαλίας






Ένα υποθαλάσσιο μουσείο με γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία της Θεσσαλίας έχει ως στόχο να υλοποιήσει το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έργο έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ύφαλος Τέχνης» και αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Τμήματος για σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία. Πρωταρχικός σκοπός του όλους εγχειρήματος είναι να εκτιμηθούν οι περιβαλλοντικές και κοινωνικο-οικονομικές επιδράσεις από τη δημιουργία ενός τέτοιου υφάλου.

Οι εμπνευστές του έργου επιθυμούν να το χρηματοδοτήσουν εξ’ ολοκλήρου από δωρέες και ήδη έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός, από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και εκστρατεία χρηματοδότησης στο διαδίκτυο, μέσω της Crowdfunding πλατφόρμας generosity.com, για την προώθηση της ιδέας και στο εξωτερικό, με έναν από τους πολλούς παράλληλους στόχους του τη διεθνή προβολή της πόλης του Βόλου, αλλά και την ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού ως έναν νέο, δυναμικό κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα.